Büntet az égbolt: hóra, havas esőre, ónos esőre készüljön szerdán

2023. december 06. 06:32

Egyes helyeken akár 20 centis hó eshet!

2023. december 06. 06:32

A met.hu arról ír, hogy a Dunántúlon és a Duna vonalában szerdán sok helyütt várható csapadékhullás: a havazás, havas eső lesz a jellemző, de eső is jöhet. Hozzáteszik: délutántól a Duna-Tisza köze más részein, estétől a Tiszántúlon is egyre több helyen megjelenhet a szilárd halmazállapotú csapadék. 

Szerda éjfélig megközelítőleg 

az ország nyugati felén nagy területen alakulhat ki akár 5-15 centis vizes, tapadó hóréteg. 

Kelet felé haladva csökken ennek esélye. A Dunántúl középső, keleti részén akár 20 cm körüli, illetve azt meghaladó friss hótakaróra a Bakony, Vértes, Gerecse, Somogyi-dombság környékén van nagyobb esély.

Főként a Dunántúlon, a főváros és a Dunakanyar környékén, illetve az Északi-középhegység nyugati részein átmeneti 

ónos eső sem kizárt, 

hangsúlyozzák.

Csütörtökön főleg a Duna vonalában és attól keletre várhatóan nagy területen folytatódik a havazás.

Nyitókép: Képernyőmentés

 

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyi72
2023. december 06. 16:48
Ez nem büntetés,basszátok meg! Tél van,most essen,ne áprilisban! A termeszet rendje! Csak az utakon kellemetlen,a hegyeknek-völgyeknek ajándék!
ipolypart2
2023. december 06. 11:25
Megjött, lehet havat kotorni. Én szeretem.
h040183
2023. december 06. 09:17
Büntetés, hogy télen esik a hó? De amikor meg nem esik, akkor meg klímavészhelyzet van?!? Kedves média-munkások (újságírás szót direkt mellőzöm): Ilyenkor el kellene gondolkozni a média felelősségén, a mindenszarizmus és hisztéria erősítésén, ettől nem lesz több klikk, csak sok bosszankodó olvasó!!!
Obsitos Technikus
2023. december 06. 08:13
Büntet?? Kit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!