Budapest egy város, vannak közügyei

2023. december 18. 20:59

Felmerül az a kérdés, hogy a Karácsony-féle kis kompromisszumok politikája akkor szolgálja-e a város érdekeit.

2023. december 18. 20:59
Ungár Péter
Ungár Péter
hvg.hu

„2020 áprilisában Karácsony Gergely főpolgármester megállapodást kötött a kormánnyal a fővárosi színházak finanszírozásáról és sorsásról. A megállapodásról szóló híradásoknak, ha például a független színházakról szóló részét olvassuk el, akkor azt tudjuk mondani, hogy nem öregedett jól.

Ennek ellenére az van, hogy van egy város és van egy kormány. Hogy ezek között milyen viszony alakul ki, az politikai kérdés. Ebben a politikai kérdésben Karácsony Gergely úgy döntött, hogy nem ellenálló lesz, hanem a jó kompromisszumok robotosa.

Közben a fővárosi vezetéstől semmi egyebet nem lehet hallani, mint hogy a kormány kivérezteti Budapestet. Lehet, hogy ebben is igazuk van. Ugyanakkor felmerül az a kérdés, hogy a Karácsony-féle kis kompromisszumok politikája (színház, stadion, Garancsi-szerződés) akkor szolgálja-e a város érdekeit.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Toroczkai László

Twitter

Idézőjel

A főpolgármestert újra ellenőrizheti majd a Fővárosi Közgyűlés.

 

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2023. december 19. 07:47
Csak nekem ellentmondásos, hogy egyrészt könyörög a Gyurcsány családnak, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem után vegyek be a kormányba, másrészt jelöltet állít Gyurcsány jelöltje ellen
Gullwing
2023. december 19. 07:46
Ebben a politikai kérdésben Karácsony Gergely úgy döntött, hogy nem ellenálló lesz, hanem a jó kompromisszumok robotosa. Hát petike te aztán igen nagy volumenű vagy odaát..... Volt mit örökölni Ungár Lajos, nagyapádtól, (ÁVH-s őrnagy, munkásőrparancsnok, a MAZSIHISZ vezetőségének tagja) MINDEN szinten....
csicseriborso3
2023. december 19. 07:23
Péter, mit is akartál mondani? Mert ez csupán egy katyvasz. Lehet hogy szerinted Karácsony egy kompromisszumkész ember, de szerintem egy sértődött báb, akit odatettek egy város élére, de nem hogy nem akadályozta meg Budapest lecsúszását, hanem szép szavai mögött üres tartalom van, sőt ugyanilyen lózungokba csomagolt szavak mellett a fővárost teljes csődjét is előidézte a mögötte álló rablóbanda segítségével. Te egykor a párttársa voltál. Nem ismerted meg a természetét? Mindenkit elárul, szerinte mindenki hibás, pedig ő csak a javunkat akarja. Hál isten nem vagyok fővárosi lakos mint jó pár családtagom, de a városvezetés politika és menedzser-tevékenység. Amikor csak az első érvényesül, akkor megy csődbe a város.
Perczel Éva
2023. december 19. 05:34
"Budapest egy város, vannak közügyei" ....és erről tud vajon a Lánchídgyilkos, Pesti úti halálosztó Karácsony Grincs diktátor is? Vagy elég neki, ha Micimackó - mint közügy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!