Böjte Csaba életéről szóló könyvvel mutatkozik be a Hitel Kiadó

2023. december 06. 13:29

December 12-én este 6 órakor könyvbemutatón találkozhatnak az érdeklődők Csaba testvérrel és a szerzővel, Csender Leventével, a beszélgetés után dedikálásra is lehetőség lesz.

2023. december 06. 13:29

Bővül a hazai irodalmi szcéna, a Libri Cégcsoport égisze alatt megalakult a Hitel Kiadó – derül ki a kiadó sajtóközleményéből. Első kötete a Böjte Csaba életét bemutató, Fényből és sárból című könyv, amely Csender Levente József Attila-díjas szerző munkája. A könyvkiadás mellett a Hitel folyóirat szellemiségének továbbörökítését és a lap működtetését is magára vállalja a kiadó.

A Hitel Kiadó a könyvkiadás mellett a Hitel folyóirat szellemiségét megőrizve, hagyományait továbbörökítve felel a lap működtetéséért is a jövőben. A nagy múltú kiadvány története egészen a nyolcvanas évekig nyúlik vissza, amikor olyan neves művészek, mint Csoóri Sándor és Illyés Gyula létrehoztak egy a pártirányítástól független, írók által szerkesztett fórumot. 

A Hitel folyóirat egykori szerkesztői között olyan kiváló személyiségeket tudhatunk, mint Lázár Ervin, Döbrentei Kornél vagy Ágh István. 

A Hitel Kiadó ezt a szellemi kiindulópontot alapul véve kezdte meg működését Kárpáti Gábor vezetésével, aki 25 éve dolgozik a könyves szakmában, 17 évig saját tulajdonú független kiadóját irányította és nyolc évig a Helikon Kiadó munkatársa volt. A Hitel Kiadó bemutatkozó kötete a napokban megjelent Fényből és sárból című könyv, amely három év utazás, beszélgetés és kutatómunka eredményeként született meg Csender Levente József Attila-díjas írónak köszönhetően. A könyv az eddigi legátfogóbb, legizgalmasabb, számos, korábban ismeretlen eseményt fölfedő életrajz Csaba testvérről és a dévai Szent Ferenc Alapítvány elmúlt 30 évéről. 

A kötet már elérhető a Libri hálózatában, online és más könyvesboltokban is.

2023. december 12-én este 6 órakor könyvbemutatón találkozhatnak az érdeklődők Csaba testvérrel és a szerzővel, ahol a beszélgetés után dedikálásra is lehetőség lesz.

Helyszín: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Díszterem (1052 Budapest, Piarista köz 1.)

További információk és a regisztráció a kiadó Facebook-oldalán, az eseményeknél érhető el: https://www.facebook.com/events/294608956890761/?ref=newsfeed

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. december 06. 18:02
SzutyKOK sorakozó, megjött az intim betét, US Bank ?
mreinstand-2
2023. december 06. 17:43
Az orbanisták sztárcsuhása.
Héja
2023. december 06. 17:25
Helyes. A Hitel a rendszerváltozás egyetlen talpon maradt folyóirata. Éljen soká!
rockercicc
2023. december 06. 13:41
Remélem ezt is befóliázva árulják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!