Baloldali sztártörténész a Kormányinfóról: „Leszámítva azt, hogy ez nettó putyinista propaganda, még hülyeség is”

2023. december 21. 13:56

Ungváry Krisztián szerint „a magyar miniszterelnök valótlanságokat, sőt hülyeségeket beszél”.

2023. december 21. 13:56

Orbán Viktor az év utolsó kormányinfóján a pedagógusok béremeléséről, a kormány 2024-es terveiről, Ukrajna támogatásáról, a közelgő EP-választásról, valamint Magyarország soros elnökségéről is beszélt.

Ungváry Krisztiánt ezek közül egyedül a háború kérdése foglalkoztatja. A történész a Facebook-oldalán arról írt, hogy „Orbán Viktor szerint csak akkor lehet háborúról beszélni ha van hadüzenet is. Amíg az nincs addig csak »katonai művelet«-ről lehet szó.

Mindezt általánosságban is érvényesnek tartja, ezért sem lehet az ukrajnai katonai műveleteket háborúnak nevezni”.

„Leszámítva azt, hogy ez nettó putyinista propaganda, még hülyeség is. Magyarország sem üzent hadat a Szovjetuniónak, mégis belépett a második világháborúba” – fogalmazta meg a véleményét a történész. „Ismét egy alkalom tehát arra hogy megállapítsuk: a magyar miniszterelnök valótlanságokat, sőt hülyeségeket beszél” – írta Ungváry Krisztián.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A nagy küzdelmek éve volt 2023

Videó

A miniszterelnök az év utolsó kormányinfóján a pedagógusok béremeléséről, a kormány 2024-es terveiről, Ukrajna támogatásáról, a közelgő EP-választásról, valamint Magyarország soros elnökségéről is beszélt. Összefoglalónk!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bito67
2023. december 25. 10:06
A "sztártörténész" nem stimmel! Nincs a köztudatba , se műve, se gondolata !! Egy politikai sikerhajhász!
polárüveg
2023. december 22. 13:18
"Ungváry Krisztián szerint „a magyar miniszterelnök valótlanságokat, sőt hülyeségeket beszél”" Szerintem meg Ungváry Krisztián úr sokszor valótlanságokat, sőt hülyeségeket beszél.
P.Béla
2023. december 22. 12:10
"Sztártörténész" ??????? Ki az az idióta, aki ilyeneket ír a Mandinernél? Ne nevettessenek! Egy aljas libsi tudatmanipulátor. A történészként elkövetett tettei is!
Aerion
2023. december 22. 11:00
véna Tény, hogy nem a Japánok voltak. Kicsit sok NatGeot nézel. ---------------------- Bocsánat, a japánok támadták meg Pearl Harbort, az egy másik dolog, hogy az amerikaiak tudtak a támadásról, de nem tettek hoztak hatékony védelmi intézkedéseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!