Bajban az RTL: erőszakos, félelemkeltő jelenetek miatt indul újabb eljárás a csatorna műsora ellen

2023. december 08. 12:19

A Médiahatóság szerint a Sztárbox egyik kifogásolható jelenete az volt, mikor Rácz Jenő kiütötte Kabát Pétert.

2023. december 08. 12:19

Az RTL-en november 19-én sugárzott Sztárbox bizonyos erőszakos, félelemkeltő jelenetei miatt eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület bírságot rótt ki a Petőfi rádió médiaszolgáltatójára, egyúttal döntött a rádiós médiaszolgáltatási díjak mérsékléséről – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Bejelentés nyomán az RTL november 19-i Sztárbox című adását vizsgálta a médiatanács: 

a műsorszám egyik kifogásolható jelenete Kabát Péter és Rácz Jenő mérkőzése volt, amelyben Rácz Jenő kiütéssel legyőzte az ellenfelét

 – közölte az NMHH, hozzátéve, hogy a földre kerülő és eszméletlen Kabát Péter orvosi segítséget követően tudott csak lábra állni, és részt venni az eredményhirdetésen.

A kiskorúak személyiségfejlődését kedvezőtlenül befolyásolhatta

Jelezték: a hatósági ellenőrzés alapján a műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődését kedvezőtlenül befolyásolhatta, ezért a médiatanács most induló eljárásában azt vizsgálja, megfelelő volt-e a műsorszám korhatárbesorolása. A vélhetően helytelen besorolás és így a nem megfelelő sugárzási időpont miatt a médiatanács eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen – írták, emlékeztetve, hogy ez már a második hasonló eset a Sztárbox műsorszámmal kapcsolatban, ugyanis a műsor november 5-én sugárzott epizódja miatt is indult már vizsgálat.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó


 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. december 08. 20:28
akkor bokszmeccset se közvetítsen egyetlen csatorna sem...az MMA-ról már nem is beszélve.....mellesleg zakópeti fejében több kárt úgysem tehetnek
Akitlosz
2023. december 08. 18:33
A sportadók is erőszakosak?
Aerion
2023. december 08. 16:45
Akkor se kapcsolnék erre a c s a t o r n á r a , ha százmilliókat fizetnének érte. Soha.
ghelmddfd
2023. december 08. 14:57
erőszakos, félelemkeltő jelenetek miatt indul újabb eljárás a csatorna műsora ellen ---------------------- Bullhit új-ónemmagyar halandzsa! 1. ERőszak? Ena szaku magyarul a kés volna, attól, hogy a kés jevevénhang, a has, haajt germán ahngok indogermán párja. 2. Nem félelem,hanem félma, a fél, foly stumától, magyar hangok, attól, hogy germánok. De kelt? A kelt egy jevevényhang, indogemrán , de nem germán, nem magyar. Magyarul erjesz volna, az er stumától, ahog rise, de erőt erjeszünk, nem félmát. A fél a foly rokonja,úgy inkább félmátfolyat, vagy -folyaszt, vagy stak egrakásúan féltő, a fél, a foly t-vel, félt. 3. Nem csatorna, ez egy bullshit hang, hanem áranda, erjeda. 4. Miatt hangot dúrgerni. 5. Jelentet egy bullhit hang. 6. Nem ellen, ez kurka, korcs, hanem anta, vagy alna volna, nem ellen. 7. Eljárás? Hát az el hangot itt rakem, ahogy: el-ol-ala, vagis presenz, ahogy jár az ier. De íg se rakem! Csárdásra járnak? 8. Az indul etimológiája bizonylosza, de így inkább innendel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!