Rendkívüli: eljárás indult az RTL médiaszolgáltatója ellen

2023. november 30. 11:14

Az NMHH több műsort is kifogásol.

2023. november 30. 11:14

A „Sztárbox” és a „Reggeli” című műsorszámok egy-egy epizódja miatt is eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az NMHH szerint mivel a Sztárboxban médiaszereplők és celebek vívnak egymással ökölvívó mérkőzéseket, és nem profi sportolók, így az nem számít sportműsornak. 

A hatóság véleménye szerint a Sztárbox erőszakos tartalmat propagál, valamint azt reflexió nélkül mutatja be, ez pedig 

veszélyeket hordozhat a gyermekkorú nézőkre.

A Médiatanács döntése szerint megalapozottan feltételezhető, hogy a műsor erőszakos jelenetei, az abban elhangzó obszcén, trágár nyelvezet miatt a műsorszám a kiskorúak személyiségfejlődését negatívan befolyásolhatta.

A műsorszám lényegében az erőszak szabad áradásának engedett teret – írta a hatóság. A készítők az ökölvívást mindössze „közvetítő közegként” hatásvadász módon használták fel.

A Médiatanács most induló eljárásában azt fogja vizsgálni, hogy megfelelő volt-e a műsorszám korhatárbesorolása.

A sztárbox mellett a hatóság vizsgálja a Reggeli című műsorszám miatt is eljárást indított az RTL műsorszolgáltatója ellen. Október 25-én Lapite Oludayoval (művésznevén: Fekete Pákó), nigériai származású médiaszemélyiséggel beszélgettek a műsorvezetők a közelmúltban megszerzett magyar állampolgárságáról.

A hatóság álláspontja szerint a műsorvezetők az interjúalany Magyarországgal, illetve a magyar kultúrával kapcsolatos ismereteinek hiányosságaira igyekeztek felhívni a figyelmet, gúnyolódás tárgyává igyekeztek tenni, és megalázó helyzetbe igyekeztek hozni. 

Ez alapján a Médiatanács az emberi méltóság vélelmezett megsértése miatt indított eljárást.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Nemzet

Idézőjel

Az az RTL Klub, amely a gyermekvédelmi törvényt számtalan formában gúnyolta ki.

 

***

Nyitókép: képernyőfotó

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
italosiparos
2023. november 30. 14:57
CENZÚRA!!!! Én azt szeretném nézni,hogy teljesen képzetlen emberek ütik-verik egymást,hiszen az a cél,hogy minél többen sportoljanak,ennél jobban pedig semmi nem ösztönöz.Biztos vagyok benne,hogy az agyonsztárolt Szoboszlait bármelyik agyoncsapná a ringben akit behívnának.Sőt még Dibusz meg a digó is ott lehetne vele a ringben,még az anyjuk hátán is meg lenne mind.És a hatalmas győzelem láttán megjelenne a szivárvány(az Isteni megbékélés jele) Nem értem mi a probléma....
B_kanya
2023. november 30. 13:13
"files32 2023. november 30. 12:55 Nagyon fájhat a nézettség valakiknek." A TV2 nem pont übereli ?
files32
2023. november 30. 12:55
Nagyon fájhat a nézettség valakiknek.
paater-gregor
2023. november 30. 12:07
Már sül a pite, aludj a jó ágyban Lapite Oludayo!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!