Az RTL Klub kisfiút bántalmazott ország-világ előtt

2023. május 28. 12:47

Az az RTL Klub, amely a gyermekvédelmi törvényt számtalan formában gúnyolta ki.

2023. május 28. 12:47
null
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Magyar Nemzet

„A Médiatanács januárban megállapította, hogy a jelenettel az RTL Klub megsértette a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tiltó törvényi rendelkezést. Határozatában súlyos jogsértést állapított meg, és kétmillió forintos bírságot rótt ki a szolgáltatóra, ezenkívül a jogsértésről szóló közlemény közzétételére is kötelezte – nagyon helyesen.

A csatorna a döntést bíróságon támadta meg (!), ám a Fővárosi Ítélőszék megerősítette a Médiatanács döntését, vagyis, hogy »a kiskorút megalázó helyzetben mutatta be, mivel a neki feltett kérdésekre nem reagálhatott szabadon, tűrnie kellett a kialakított helyzetet«. 

Az RTL tehát megalázott és verbálisan abúzált egy védekezni a nyelvi korlátok miatt képtelen kisgyereket. Az az RTL Klub, amely élére áll minden szexuális kisebbség elfogadásáért folytatott harcnak, az a csatorna, amely a gyermekvédelmi törvényt számtalan formában gúnyolta ki és próbálta érvényteleníteni a köztudatban, az a tévéadó, amely a leghangosabban szidja a kormányt a pedagógusok helyzete miatt, mondván, gyermekeink jövője az első. 

Vajon van-e különbség aközött, amikor a szélsőliberális médiumok felhergelnek és a rendőrsorfal elé terelnek gyanútlan gyermekeket, illetve aközött, hogy egy, a magyar nyelvet nem beszélő kisfiút főműsoridőben aláznak porrá, megfosztva őt a védekezéstől és a helyzetből való kilépéstől? Számomra mindkettő a manipulatív bántalmazás kategóriája, noha nem olyan egyértelműen az arcunkba vágva, mint ahogyan azt várnánk. 

A balliberális médiumok ugyanis beállva az ellenzéki politika mellé, kvázi önálló politikai lobbiegységként működve úgy akarják átformálni a valóságot, hogy észrevétlenül elhitessék az átlagemberrel: bűnös, kirekesztő és szégyentelen, amennyiben nem fogadja el az általa normálisnak beállítani kívánt jelenségeket.”

Törvénysértő volt Vadon Jani és Sebestyén Balázs húzása a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorban

A műsorvezetők megalázó és kiszolgáltatott helyzetbe hoztak egy kolumbiai gyermeket.

Nyitókép: Képernyőmentés/Celeb vagyok, ments ki innen

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik