Magyar kormány a Porosenko elleni SZBU-akcióról: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij belső leszámolásához

2023. december 02. 19:55

Arra hivatkozva kapcsolta le a volt ukrán elnököt az SZBU, hogy Orbánnal akart találkozni.

2023. december 02. 19:55

Ukrajna korábbi elnöke, Petro Porosenko találkozót tervezett Orbán Viktorral, azonban az Ukrajinszka Pravda azt írja, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szerint egy ilyen egyeztetés az orosz titkosszolgálat eszköze lett volna Ukrajna ellen, ezért

az ukrán parlament vezetése megtagadta Porosenko engedélyét a külföldi utazásra.

Az SZBU szerint „Az orosz titkosszolgálatok nagyszabású pszichológiai hadművelet indítását tervezik »az oroszellenes koalíciós partnerországokban« uralkodó érzelmek megváltoztatására, és arra ösztönzik az ukrán politikusokat, hogy népszerűsítsék a békét, vagyis az oroszokkal való tárgyalások szükségességét hirdető narratívákat”.

Egyáltalán nem kizárt, hogy ez az eljárás egyfajta politikai tisztogatásnak számít.

Kovács Zoltán reagált az ukrajnai eseményekre

„Az SZBU honlapján megjelentekre reagálva: Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz! Ezek a politikai leszámolások is mutatják, hogy Ukrajna ma még nem áll készen az európai uniós tagságra” – írta a Facebookon Kovács Zoltán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: KIRILL CHUBOTIN / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
K4t1nk4
2023. december 10. 16:18
Porosenkónak az usában volt jelenése, egy beszédet mondott volna valahol, de Zselé nem merte megkockáztatni, hogy elhagyja az országot.
Lajoss
2023. december 03. 18:18
Nem jött össze a szemétkedés… Zoli,döngeted még a neres átjáróházat,az Orosz Barbit?
nitsahon
2023. december 03. 16:07
Az EGIIK KUTIA a MÁSIK EB.
sinistra-4
2023. december 03. 15:51
Én leszámolnék vele. Porosjankó már csak azért is a pokolban fog elégni mert megszüntette a csokoládés zseléív gyártását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!