„Az EU olyan elvi döntést hozott Ukrajnáról, aminek gyakorlati jelentősége nincs” – Szijjártó Péter a Mandinernek

2023. december 15. 17:17

Volt-e háttéralku az Európai Bizottság és a magyar kormány között a jogállamisági döntés és az ukrán csatlakozási határozat összefüggésében? Mi a viszonyunk a három geopolitikai válsággóc nagy játékosaihoz: az Egyesült Államokhoz, Oroszországhoz, Kínához és Izraelhez? A Világrend podcast vendége volt a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. december 15. 17:17
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

A Világrend podcast-műsorunk eheti adása a magyar külpolitika súlypontjairól szólt, a külgazdasági és külügyminiszter megállapításaiból néhány tematikus idézetet közlünk a beszélgetés ajánlójaként.

Az EU döntéséről, amely zöld jelzést adott Ukrajna uniós csatlakozási folyamatának:

Mi nem veszünk részt ebben a döntésben, nem vállalunk érte felelősséget, és a következményei alól is mentesítjük magunkat.

A tagállami vétó alkalmazásáról:

Ha a valós tárgyalásokra vonatkozó felkészülés során olyan dolgokat akar beerőltetni Brüsszel a valódi tárgyalási keretbe, ami nekünk hátrányos lenne – na, akkor majd a kemény vétó eszközéhez kell nyúlni.

A nyugati média által sejtett Európai Bizottság-magyar kormány háttéralkuról:

Mi nem egy taktikai állásponttal mentünk, hogy ha megkapjuk ezt, akkor itt változtatunk, mert az okok, amik miatt mi továbbra sem támogatjuk az Ukrajnával a csatlakozási tárgyalások megkezdését, azok továbbra is fennállnak.

Ukrajna EU-csatlakozási érettségéről:

Mi nem fogadjuk el, hogy az egy alkualap, hogy azért, mert az ukránok tiszteletben tartják a kisebbségi jogokat, cserében bejöhetnek az Európai Unióba.

Az Európai Bizottság szerdai jogállamisági döntéséről:

Ezek a jogállamisági kritériumok szubjektív történetek, amelyek definíciószerűsége, objektivitása a nullával megegyező, és tökéletesen alkalmasak arra, hogy politikai zsarolás alapját képezzék.

A 2024-es EP-választásról:

Ha a patrióta pártok megerősödnek, akkor őszintén remélem, hogy a felismerés megszületik, hogy egységben az erő, és létre tud jönni egy olyan pártcsoport az EP-ben, amely nem az eddigi mainstream-hez fog tartozni.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

--

 

 

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nguru
2023. december 16. 18:02
Hülye kakadu! Menjél, igyál inkább te is egy kávét!
Pelso j.
2023. december 16. 14:26
nincs? Csupán elindítottak egy folyamatot, amely nem tetszik nektek és a ruszki gazdátoknak. Most éppen megmutatják, hogy nem kelletek a döntésekhez. A kényszeres, átlátszó arcoskodásotok Magyarország számára semmilyen haszonnal vagy jelentőséggel nem járt, persze nálatok az nem szempont.
alexandrosz-2
2023. december 16. 10:05
Annyira nincs jelentősége annak, hogy a vétótlan köpcös gecit kibaszták a döntéshozók közül a tamácsteremből, hogy 3 hónapja hazudoztok róla, ogy határozatot is alkottatok, nemzeti inzultációt rendeztetek, plakátezrekkel, reklámokkal, miközben csütörtökön a főnindzsa genetikai ellenállásról hazudozott. Szóval totál lényegtelen volt nektek te hazug aljas geci! Befigyelt a 7. cikkely? Mindeköben a hoholok véresre röhögik magukat, mert a kópcös geci még ezerrel tovább pénzeli őket: 'Fico szerint Orbán kész Ukrajnát finanszírozni 350 millió euróval bilaterális alapon – írja az aktuality.sk nyomán a Portfólió. (Ezt az MTI "valamiért kifelejtette" a híréből.)'. Nem arra kell figyelni mit hazudozik a vétótlan köpcös geci, hanem arra, amit csinál: a magyarok pénzét szórja a hoholokra: beszavazza őket az eu-ba, gázzal, árammal, üzemanyaggal, gyógyszerrel, kötszerrel, lélegeztetőgépekkel, hadfelszereléssel, gyógyíttatja és kiképzi a gyilkosaikat, Balatonon héderelteti a zsidóikat.
files32
2023. december 16. 08:33
A felszabadított pénzekhez nem a vétó elengedésével férhettünk hozzá, hanem azért, mert a magyar kormányfő úgy táncolt, ahogy az Európai Bizottság fütyült. Ha kétszer engedett volna egyetlen csúcsülés alatt, azt már túl nehéz lett volna eladni otthon – mondta az Európai Tanács egyik hivatalnoka Orbán Viktorról
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!