Annak idején, egy ideig modellkedtem

2023. december 13. 21:23

Volt egy rövid, 1-2 éves időszak, amikor én diktáltam a divatot Magyarországon.

2023. december 13. 21:23
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Ínyencek

Déjá vu érzésem volt ma, 11 óra körül, a 2-es villamoson. A végállomáson, a Képviselőháznál felszállt egy 40 körüli férfi. Egy ideig csak ketten voltunk a szerelvényen, unalmamban elkezdtem nézegetni.

Annak idején, egy ideig modellkedtem. Aztán a Vigadóban – máig nem felejtettem el – ballonkabátot mutattam be. Az öltöztetők trehányak voltak, az övet túlságosan szorosra húzták. Ahogy a magazinokban visszanéztem magam, nevetségesnek tűntem, úgyhogy a magam részéről befejeztem a divatszakmát. Megjegyzem, volt egy rövid, 1-2 éves időszak, amikor én diktáltam a divatot Magyarországon. Ez az 1988-as szöuli olimpiát követő időszak volt. A Gyárfás barter szerződést kötött a Magyar Olimpiai Csapat áruszállítójával, a Griff céggel, így aztán hosszú ideig kénytelen voltam valami nagyon ronda, rózsaszín zakót hordani. Én ugyan utáltam, de kapós lett. Megjegyzem, egy jótékonysági árverésen 100 ezer forintot adtak érte, ami abban az időben, mármint ’90-környékén azért komoly pénz volt.  

Na, szóval a 2-es villamoson megnéztem magamnak ezt az embert. Az még rendben van, hogy kifogástalan, Boss, gyapjú, hosszú kabátja alatt ugyancsak Boss Regular öltönyt hordott, a cipőjét tényleg megcsodáltam, valódi bőrből készült, méregdrága Farvarwo. Az ölében egy férfi, bőr, üzleti utazásra való aktatáskát tartott. Amikor elindult a villamos, találkozott a tekintetünk. Elhúzta a száját, és a táskájából kivett egy Magyar Demokratát. Az Akadémiáig azt olvasta, és nem nézett föl. Amikor leszálláshoz készülődött, elrakta a Magyar Demokratát, aztán elővette az ernyőjét és mosolygott. Mielőtt felállt volna, lehúzta az ernyőről a tokot. Nagyon szép, rózsaszín tok volt, kék-sárga pillangókkal. A tokot a zsebébe dugta, és az ernyőt kezdte simogatni. A jobb keze mutatóujja és a hüvelykujja kulcsolta át az ernyőt. Kicsit húzogatta, aztán felállt, rám mosolygott és leszállt.  

Eszembe jutott, hogy egyszer egy lovas szaküzletbe komplett lovas gúnyát mentem venni Petrával, az unokámmal. Túl volt az első sikeres próbálkozásokon, a tréner azt mondta, hogy megérdemel egy profi felszerelést. Amíg ők válogattak, addig én leültem egy sarokban és lovas szaklapokat nézegettem. És akkor bejött a boltba ennek a Magyar Demokratás fickónak az ikerpárja. Lovaspálcát kezdett válogatni ugyanolyan gusztussal, mint ahogy Magyar Demokratás kollégája az ernyőjét kezelte. Kicsit még suhogtatta is a pálcát. Picit kidugta a rózsaszín nyelvét, már attól féltem, hogy a pálcával leveri a kabátja gallérjáról a kokárdát. Aztán kért egy vastagabb pálcát, meg még egy vastagabb pálcát. Akkor elmentem megkeresni a gyereket. Megkérdeztem az eladólányt, hogy tudna-e nekem adni sarkantyús csizmát, olyan huszárosat. Nevettünk, mindketten a pálcát suhogtató férfit néztük, és szerintem mind a ketten arra gondoltunk, hogy ha esne az eső, aranyos, kis, rózsaszín, lepkés ernyőt húzna elő.”

***

Nyitókép: Képernyőfotó
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2024. január 11. 18:21
Na ne, b+, ez a zöld takony Havas modellkedett! A kiizzadt divatmárka nevek összegyűjtése is problémát okozhatott ennek a nyegle [email protected] kell hagyni van önbizalma . Ő diktálta a divatot. Na kérem Havas elvtárs repül és repül...... de ki fizeti ezt a senkiházit?
Xplorator
2023. december 16. 17:20
Konkrétan felröhögtem! Ránézek a fényképére, és olvasom fölötte: "Annak idején, egy ideig modellkedtem" Ez tényleg csúcs! Amúgy valóban rózsaszín, meg türkiz öltönyöket viselt a majom, olyan önelégülten feküdt a fotölyben, a recehártya-robbantó öltönye meg úgy gyűrődött, csavarodott a lottyadt hájas testén, mint tehénen a melltartó. Szóval modell is volt. Divatikon. A Guccsi, meg a Lágerfeld nyilván tőle kért öltözködési tanácsokat.
P.Béla
2023. december 15. 00:18
Azt még nem mesélted, hogy milyen volt, amikor király voltál. Azt viszont ne meséld, hogy egy öntelt, pökhendi szarkupac vagy! Azt látjuk.
Lolka-Bolka
2023. december 14. 22:05
Ja es erert le is szopta acel elvtarsat lendvai utan . Baszki
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!