A postán keresztül terítette a drogot: lecsapott rá a rendőrség (VIDEÓ)

2023. december 18. 09:45

Valószínűleg azt hitte, hogy így nem bukhat le, azonban épp az egyik postahivatal előtt fogták el.

2023. december 18. 09:45

Postán küldött vásárlóinak dizájnerdrogokat egy férfi, akit a napokban egy XI. kerületi postahivatal előtt fogtak el – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

Azt írták, a Magyar Posta jelezte a BRFK-nak, hogy valaki 2023 februárja óta különböző fővárosi postákról rendszeresen ad fel vidéki címekre gyanús küldeményeket. A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a csomagok néhány gramm új pszichoaktív anyagot vagy más, hasonló kábító hatású szert tartalmaztak.

A küldemények feladójához csak egy bankszámlaszám volt köthető, a rendőrség ez alapján kezdte meg a nyomozást. Megállapították, hogy a díler egy álnéven bérelt, V. kerületi lakást használ az illegális szerek tárolására, adagolására és csomagolására.

A fővárosi nyomozók a 48 éves férfit egy XI. kerületi posta előtt fogták el, ahol éppen 26 csomagot adott fel.

A droggyanús küldeményeket lefoglalták, tartalmukat szakértők vizsgálják. A férfihoz köthető három belvárosi lakást a rendőrök átkutatták, és további kábítószergyanús anyagokat, a porciózáshoz használt, valamint számítástechnikai eszközöket foglaltak le.

A férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

A díler – többnyire álneveket használó – vidéki vásárlóinak azonosítása érdekében a nyomozást az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálja. Eddig nyolc fogyasztót azonosítottak, akikkel szemben az illetékes vármegyei rendőr-főkapitányságok folytatják le az eljárást – áll a közleményben.

(MTI)

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Youtube

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kerezs
2023. december 18. 16:29
Persze, hogy tönkremegy a posta, amikor a legjobb ügyfeleket kivonják a forgalomból.
MyOp
2023. december 18. 14:03
Na de mitől lett gyanús a küldemény a posta számára?
chief Bromden
2023. december 18. 12:26
A postán? Jó, hogy nem a rendőrségen adta fel. :D
faramuci
2023. december 18. 10:40
Kaptam egy levelet az EON-tól,szabályosan kiütött........még kértem, több nagyobb összegű csekket ,mert vszínű függő lettem😁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!