A Fidesz ma felállította a politikai elvtelenség világcsúcsát

2023. december 12. 18:55

Ezt is ránk erőszakolják, megszavazta a Fidesz a budapesti választási szabályok átírását.

2023. december 12. 18:55
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Ezt is ránk erőszakolják, megszavazta a Fidesz a budapesti választási szabályok átírását. Hát, akkor így fogjuk legyőzni őket.

Jogállamban az ország szuverenitása, a nép szuverenitását jelenti, nem a kormányét. Jogállamban a törvény nem a hatalmat védi az emberektől, hanem az embereket a hatalomtól. Jogállamban a kormány jó kormányzással, az emberek bizalmát kiérdemelve akar hatalmon maradni, és nem azzal, hogy manipulálja a választási szabályokat, ellehetetleníti a kritikus hangokat és a politikai riválisait.

A Fidesz ma felállította a politikai elvtelenség világcsúcsát. Olyan aránytalan választási rendszert alkottak maguknak az országban, amivel a választói többség támogatása nélkül is kétharmados többséget szerezhetnek a parlamentben. A mai szavazással pedig olyan rendszert csináltak az ellenzéknek Budapesten, amivel a választók többségének támogatása sem feltétlenül biztosítja az egyszerű többséget sem a Fővárosi Közgyűlésben.

Ez a négy éve tartó Budapest-ellenes politika újabb fejezete.

Sebaj, akkor így fogunk nyerni. A budapestiek többségi akaratát képviselve. Mert ez a város nemet mond azokra, akik úgy váltogatják az elveiket, mint más az alsógatyáját.

Hogy így legyen, tárgyalásra hívom a négy évvel ezelőtti győztes ellenzéki együttműködés pártjainak vezetőit, hogy zárjuk le a közös indulással kapcsolatos tárgyalásokat, és üzenjük meg együtt a budapestieknek: nem hagyjuk, hogy a Fidesz aljas húzásai éket verjenek közénk. Megvédjük Budapestet!”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. december 27. 22:37
A DK természetesen Gréczy miatt olyan szuper erös. Gyurcsány hiába erölködik, Gréczy az igazi húzó a DK-ban. Az árnyékkormányban eddig csak egy hely biztos, Géczy Bárcanélküli Miniszter lesz. Amig Gyurcsány neki készülödik, Gréczy már leteker két menetet is. Öt csak biztatni kell és teszi a dolgát: Gréczy mester kapd elö a lompost, Rezsiturbó és kézihajtány kell most. Nem megyünk mi drága örömházba, Két fürge kézzel hozd a népet lázba. Gréczyre a magyarok igazán büszkék lehetnek. Ö az egyetlen politikus a világon, akinek koronaékszereit választói müködés közben láthatták. Ami a funkcionalitást illeti ezek szerint igencsak meggyözönek találták, amit láttak, hiszen azért került egész magasra az ellenzéki top-listán. Gréczy legalább egyéniben már bizonyított, a többiek még nem tartanak itt. Szerintem Gyurcsánynak már két kéz is keves lenne, Klárika is panaszkodik rá a szükebb baráti körben ...
Palatin
2023. december 27. 22:36
Gyurcsánynak azt sem hisszük, ha jó napot kíván, Ö még ebben is hazudik reflexböl, rutinból, simán. Kezébe ne adj mást játszani csak egy kis lapátkát, Soha ne támogasd, ne kövesd e nemzetünk átkát!
Palatin
2023. december 27. 22:34
Tükör elött állván gusztálja testét meztelen, Suttogja hatalmi álmait lázasan, nesztelen. Pózol Duce stílusában, éppolyan fesztelen, Gyurcsány a nemzet réme, bösz és esztelen.
Palatin
2023. december 27. 22:33
Gyurcsány-Dobrev páros nincs szükségünk rátok, Nem vagytok ti mások, csak nyakunkon egy átok. Romboló gyülöletet prüszköl ellenünk a szátok, Majd akkor lesz itt béke, ha áll már keresztfátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!