Závecz: újra nőtt a Fidesz támogatottsága, az MSZP már be sem jutna a parlamentbe

2023. november 15. 17:26

A friss kutatás szerint a fővárosban is a Fidesz a legnépszerűbb.

2023. november 15. 17:26
null

Növekedésnek indult a Závecz Research kutatása szerint a Fidesz támogatottsága, mely jelenleg a választókorúak körében 32 százalékon áll. A nagyobbik kormánypárt mögött a második helyen a Demokratikus Koalíció áll, a baloldal pártot 14 százalékra mérték. A Telexen megjelent kutatás a Mi Hazánkat mérte harmadik helyre, őket 6 százalék támogatná, ha most tartanák a választásokat.

A parlamenti bejutás küszöbén áll a Momentum 5 százalékkal, azonban a támogatottság alapján kiesne az Országgyűlésből a Jobbik és az MSZP, akiket 4 százalékra mértek, az LMP, mely 3 százalékot kapna most és a Párbeszéd, amely 1 (!) százalékon mozog. 

A biztos szavazók körében 48 százalékon áll a Fidesz, a DK 19, a Mi hazánk 8, a Momentum 6 százalékos – minden más politikai erő az 5%-os parlamenti küszöb alatt van.

A kutatás rámutatott arra is, hogy a Fidesz elsősorban vidéken növelte bázisát az elmúlt két hónapban, megyeszékhelyeken öt, kisebb településeken 3-3 százalékpontot szerzett a kormánypárt. Bár szeptember óta csökkent a Závecz szerint a Fidesz budapesti támogatottsága, még így is ők a legerősebbek 24 százalékkal. 

Nyitókép: MTI Fotó: Soós Lajos

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik