Újabb bolt jelentette be, hogy nem nyit ki december 24-én!

2023. november 17. 07:02

Több mint 200 üzlete lesz zárva karácsonykor.

2023. november 17. 07:02
null

Ahogy korábban megírtuk, elsőként a Lidl csatlakozott a CÖF és az Egyenlő.hu kezdeményezéséhez, miszerint a diszkontlánc több mint kétszáz áruháza nem fog kinyitni december 24-én. A kezdeményezéshez most egy másik német multi, a Rossmann is csatlakozott – írta meg a hvg.

A Rossmann közleményében kiemelte, hogy 

több mint 200 üzlete csatlakozik a karácsonyi boltzárhoz.

A közlemény említi, hogy példaértékűnek tartják a Lidlt döntését, így ők is lehetővé szeretnék tenni, hogy a dolgozóik ezt a napot szeretteik körében, az ünnepekre készülődve tölthessék.

A cégvezetés egyhangúan támogatta a karácsonyi boltzárat. A lap szerint más kiskereskedelmi szereplők is nyitottak az ötletre, de egyelőre nem döntöttek még az ügyben. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is fontosnak tartja az erről való párbeszédet. Tehát várható, hogy a közeljövőben újabb cégek fognak csatlakozni a kezdeményezéshez.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Vajda János 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2023. november 17. 14:21
Három napig nem lesz bóóóót!) Mindmeghauuuuunk! :-)))
Reszelő Aladár
2023. november 17. 12:28
Ez így fair. Amúgy szerintem van számítás arra, hogy a boltzárat jól meghype-olva még többet is fognak költeni az emberek, mert aznap már nem lehet megkapni. Meg még egy külön jófejségi lépés is a cégektől. Akik amúgy nem is biztos, hogy aznap gurították a legnagyobb profitot az amúgy is rövidített nyitvatartással. Cserébe lesz majd nyújtott nyitvatartás 23-án.
véna
2023. november 17. 10:43
Nemrég azon verték a nyálukat mert be kellett zárniuk, hogy a dolgozók a családjukkal, szeretteikkel tölthessék a szabad és munkaszüneti napjaikat. Ez is olyan mint az évente 1 óra villanyleó baromság.
zakar zoltán béla
2023. november 17. 09:32
És minden vasárnap!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!