Tordain kívül egy másik Gyurcsány-közeli ügyvéd is komoly jogi problémákkal nézhet szembe

2023. november 27. 06:59

Gyurcsány egyik emberének több mint hatmilliárdos költségvetési csalás vádjával kell szembenéznie.

2023. november 27. 06:59
Tordai Csaba

Az utóbbi hetekben attól volt hangos hazai sajtó, hogy a baloldali pártelithez ezer szállal kötődő Tordai Csaba okirathamisítás miatt akár nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. Azonban nem Tordai az egyetlen, a baloldalon komoly karriert befutott ügyvéd, aki most a hatóságok célkeresztjébe került. A szintén Gyurcsány-közeli Czeglédy Csabának ugyanis több mint hatmilliárdos költségvetési csalás vádjával kell szembenéznie – írta meg a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal még 2017 nyarán vette őrizetbe Czeglédyt, akit az eljárás során a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány is támogatott. 

A vádak szerint Czeglédynek szerepe volt egy olyan bűnszervezet vezetésében, amely diákmunkaerő közvetítésével foglalkozott.

Az állítólagos bűnszervezet a vádak szerint áfafizetési kötelezettség csökkentésére és más közterhek elkerülésére törekedett. A vádak szerint a Human Operator Zrt. nevű cég, amelyet Czeglédy vezetett, így több mint hatmilliárd forintos kárt okozott az államnak. Az ügy jelenleg a Kecskeméti Törvényszéken zajlik.

Az „ördög ügyvédje”

Czeglédy karrierjét emellett további botrányok is övezték. Az „ördög ügyvédjével” összefüggésben korábban megvádolták a 2019-es önkormányzati választások előtti kirobbant Borkai-ügy kiszivárogtatásával. Az ügy továbbra is folyamatban van, és 

Czeglédyt kilencrendbeli személyes adattal való visszaéléssel vádolják.

Mivel az ügyvéd ellen súlyos adócsalási vádak is felmerültek, a Vas Vármegyei Ügyvédi Kamara felfüggesztette a kamarai tagságát.

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. november 27. 08:53
Megválasztott politikus meg lett vádolva? Nem. Ez így habverés. A külföldi pénzből lehet valaki megválasztott képviselő, a törvény ezek szerint olyan. Vagy nincs az a bíró, amelyik a törvény szelleme szerint járna el. Már a rendőrség, ügyészség sem fog bele ilyenbe. A szuverén ittas törvény meg szintés nullás, a bírók nyugodtan árulhatnak befolyaást, hazát, a hierarhia csúcsán. Gond nélkül, mentességük, fegyverhasználati joguk van. Sok bírót már akkor le kellene tartóztatni, mert felkelt reggel. Az elég ok, ezért már ők is elítélnek valakit. Mesértetted a bíróságot, rendbírság, mert felhúztad a szemöldököd, meg kötelesigazmondásra vagy ítélve!
pollip
2023. november 27. 07:39
Gyurcsány felrakja Czeglédit a DK EP választási listájára és egy darabig megint lesz mentelmi joga . Így szokta.
AROON
2023. november 27. 07:08
Azt szeretném már látni, amikor bevonulnak, letölteni. Donáld kacsa is osztja azt amilye nincs, holott 4,7 milliárdot csalt el. Keményebben kellene fellépni velük szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!