Teljes káosz van Budapesten

2023. november 09. 09:32

Karácsony ötlete csupán a városlakók 0,175%-a szerint fontos.

2023. november 09. 09:32
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„A Váci úton és az Üllői úton is alig látni biciklist a karókkal elválasztott kerékpársávokban, csúcsforgalom idején ugyanakkor kilométeres sorokban araszolnak az autók mindkét irányban. Karácsony Gergelynek és csapatának ugyanakkor ez sem szegte kedvét és újabb helyszínen jelölt ki karókkal elválasztott bicikliutakat.

Ezúttal a Szent István körút, vagyis a Margit híd és a Nyugati pályaudvar közötti szakasz esik áldozatul a főpolgármester ámokfutásának, ahol a parkoló autók helyét veszi át a karókkal elválasztott biciklisáv. Ezzel a közlekedési helyzet ugyan nem romlik, a parkolási viszont annál inkább. Pedig az érintett környéken eddig sem volt könnyű helyet találni, most azonban ez még nehezebb lesz, Karácsonyék ugyanis arra már nem gondoltak, hogy az eddig itt parkoló autóknak máshol helyet biztosítsanak. Ráadásul míg legutóbb a mentősök, most a hókotrósok fogalmaztak meg aggályokat, a biciklisávokat ugyanis jó eséllyel nem lehet majd letakarítani egy-egy nagyobb hóesés után.

A karókkal elválasztott biciklisávval ugyanakkor a közlekedési káosz okozásán túl van egy másik nagy probléma. Nevezetesen az, hogy csupán 3500 ember akarja őket a 2 milliós Budapesten.

Ezt onnan tudjuk, hogy a projekt a közösségi költségvetés keretein belül valósul meg, amelyben a budapestiek dönthettek arról, hogy mit szeretnének a városukban. A kerékpársáv még a saját kategóriáját sem nyerte meg és csupán 3500 budapesti érezte úgy, hogy erre kellene pénzt költenie a fővárosnak. Vagyis Karácsony ötlete csupán a városlakók 0,175%-a szerint fontos, mégis ez a projekt az, ami megvalósul. Egy érdekességet ebből mindenképpen megállapíthatunk, méghozzá, hogy a baloldal fura logika alapján méri a népakaratot.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. november 12. 07:54
Elvileg,csak lassú kerékpározásra alkalmas kell a forgalmas úttól elválasztva,pl járda megtoldva.1 férőhelyes.Úttesten meg járművek .géppel hajtott gyors járművek az úttesten.Ha,eléri a kerékparozók száma a jarművek számat,azaz a tömegközlekedést is jelentősen kiváltja a kerékpár,akkor kell az út forgalmi szabályozása. Néhány kerékparos miatt nem lehet elvenni az utat.A futarok meg tapadztaltak,elférnek az úton nem valók kerékpásávra,mert az a sebesség nem oda való.5 km/h sebesség való kb városi kerékpárútra,hogy mindenki használhassa biztonságosan az is aki fél az autóktól.Igy a jelenlegi mellett nem csökken se a tömegközlekedés,nincs több kerékpáros.Kényelmest és bizonságosat szeretik a pestiek.Az úttest veszélyes,ha nem tudná kariagerike..megsúgom miért hülyeség ebbe a formába. Szerintem.
Vén Csataló
2023. november 10. 10:00
Sajnos ez van, amikor egy felfuvalkodott, de baromian tehetségtelen, mikroszkopikus kisebbség dirigál a többségnek. Pontosan ez volt a kommunista diktatúrában is, sőt, pontosan ugyenezek voltak (legalább is családilag), akik dirigáltak a többségnek. Tehetségesebbek, hozzáértőbbek azóta sem lettek.
gytn
2023. november 09. 21:46
Szerintem van igény az igényes és biztonságos kerékpárútra Budapesten. Bringázok néha a Nagykörúton, és néha libasorban kell a bicajosokkal haladni, mert annyian vannak. Ettől függetlenül ez egy műszaki probléma, ami sokkal bonyolultabb, mint elsőre gondolná az ember, és mérnöki megoldást kíván. Meg "hatástanulmányt". (Ezt mennyire hiányolták Budapest mai urai...) Az optimális megoldás elfogadtatása pedig vérbeli politikust igényelne.
august
2023. november 09. 20:41
Az M7-est is végig kéne karózni a Balatonig, Újhullámos modellként - Bringával a magyar tengerhez, címmel. Akkor nem óbégatnának, hogy az autópályák építése hány milliárdba kerül kilométerenként. De az, hogy ezeken a budapesti utakon a folyamatos kocsisorok mellett félóránként elmegy egy biciklis, azért az kriminális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!