Sztrájkot hirdetett két külsős, nyugdíjas szakszervezeti elnökünk

2023. november 11. 17:06

Tizenhárom éve nem tudnak eredményes sztrájkot összehozni, és ez most is így lesz.

2023. november 11. 17:06
null
Ókovács Szilveszter
Ókovács Szilveszter
Facebook

„Mielőtt a balsajtó alig leplezett kárörömmel megírja, kirakom én magam: összesen 70%-os (!) azonnali béremelési követeléssel folyamatos sztrájkot hirdetett két külsős, nyugdíjas szakszervezeti elnökünk. December elsejétől, ami azért szép, mert a követelés arcpirító, lehetetlen (mintegy 5 mrd Ft lenne “csak”, de honnan?), és a teljes hónap el van adva gyakorlatilag, hisz 52.000 nézőnk váltott jegyet az év legfrekventáltabb színházi időszakára hozzánk. Mivel onnantól bármelyik nap bármelyik előadásán megtagadhatják a munkát, 1 mrd Ft körüli bevétellel játszanak azok, akik pillanatok alatt le tudják bontani a presztízst, amelyet csaknem kétezer kollégával napról napra, nehéz munka árán építünk sok éve.

Leírtam a véleményem, kommentben olvasható, akit a részletek érdekelnek. Most ide csak a következő sort idézem a felhívásukból, betűhíven:
»… cselekedeteivel a sötét kétségbeejtő munkáltatói diktatórikus önkénybe taszította a Magyar Állami Operaházban foglalkoztatottakat.«
Nem igazán sikerült magyarul megírni ezt az  »érzelemmentes« eposzi mondatot, de ha jól értem, már megint rólam van szó. Nem rám szavaztak az urak tavasszal, ez tény. (A vélemény kölcsönös.) Az is tény, hogy az intézményt romboló, a kollégák munkahelyeit és a magyar kultúrát egyszerre veszélybe sodró ún. érdekképviselőkkel 13. éve vívok. 

Frusztráltak, mert sok már a tisztafejű fiatal, és a régebben operások, a telebeszéltek is feleszméltek. 13 éve nem tudnak eredményes sztrájkot összehozni, és ez most is így lesz. Engem az OPERA, a kollégák és a közönség érdeke vezet, értük élek-halok. Bevallom, egy nyugdíjas vasutas szakszervezeti káder és egy nyugdíjas MSZOSZ-es táncos lelki békéje egyáltalán nem hoz lázba. (Utóbbi úrnak viszonylagos előnye, hogy legalább valamelyest ismeri az Operaházat, komoly hátránya viszont, hogy az ex-vasutas agent provocateur támogatásával el is árulta azt.)
Nézők, ne féljenek, kollégák, be ne dőljetek. Minden előadást rendben megtartunk most is. A többi az én dolgom, mondhatnám: személyes ügy.”

Nyitókép: FICSOR MARTON

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. november 12. 15:07
Ha már lúd, legyen kövér. Akkor ide is: "jacko-0 2023. november 12. 12:10 Íme egy NER-nagyarc stílusa. Évek óta hallani lehet arról, hogy a legnagyobb, a nemzetközileg elismert művészeket sem tiszteli." Sokat hallani arról? Ja, pl azon a büdi padon, ahol a sok, az általad leírt baromságok elhangzása után a magára hagyott buzik belefulladnak a saját drog- és vélemény adagjaikba. Szerintem jobb életben maradni, így kerüld el az ilyen sokat lehet hallani büdös helyeket.
SandorL
2023. november 12. 12:51
Nyoszorognek a belpesti libbsi-bolsik; Most taviranyitott bermunkas szakszervezetisekkel. Vege van a belpesti kaszinonak: Brody-tol Konz-ig meg Peto Ivantol Horn Gaborig. Na, ezt kell megerteni.
jacko-0
2023. november 12. 12:10
Íme egy NER-nagyarc stílusa. Évek óta hallani lehet arról, hogy a legnagyobb, a nemzetközileg elismert művészeket sem tiszteli. Ez a bejegyzése magyarázat arra, hogy a társulat miért nem őt akarta igazgatónak.
jacko-0
2023. november 12. 12:04
Itt a vezető, aki - évek óta hallani lehetett róla - a legnagyobb művészeket sem tiszteli. Tipikus NER-nagyarc. A bejegyzés stílusa magyarázat arra, hogy a társulat miért nem őt akarta igazgatónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!