Szijjártó Péter lett az Európai Unió leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminisztere

2023. november 17. 16:19

Már kilenc éve.

2023. november 17. 16:19

A mai naptól Szijjártó Péter az Európai Unió leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminisztere – közölte a Fidesz a hivatalos Facebook-oldalán.

A mai naptól Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter már nem tölti be tisztségét, ezzel Szijjártó Péter messze a legrégebb óta hivatalban lévő külügyminiszter az Európai Unióban. Azt is közölték, hogy Szijjártó Péter emellett több mint 9 éves külügyminiszteri pályájával világszinten is a 10. leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminiszter.

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Összesen 267 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 20. 12:20
Palatin szerint "Szijjártó az egyetlen, külügyminiszter a világon", aki ilyen magas orosz állami kitüntetést kapott, nyilvánvalóan az orosz érdekek hathatós képviseletéért, amely érdekek gyakran ellentétesek a magyar nemzeti érdekekkel.
Tommaso
2023. november 20. 12:18
a FIDESZ agymosott kommentelői szellemi szintje egyra nagyobb mélységekbe zuhan. Azt kérdezgetik, miért lenne Oroszország az ellenségünk. Az agressziv, terjeszkedő, területrabló, minket korábban 45 éven át gyarmatositó, és most a befolyási övezetébe visszakapni akaró, a szomszédait még mostanában is hadsereggel megtámadó Orosz Birodalom miért lenne az ellenségünk? Hát nem is tudom:-)) Folyik egy orosz-ukrán háború. A NATO - aminek Magyarország is tagja - teljes mellszélességgel Ukrajna mellett, tehát az orosz ellen van. Ezt a véleményem ugyan a rezsimseggnyaló Palatin megpróbálta cáfolni, de csak az agyatlan gyurcsányozásig juott, és még Sorosról is megfelejtkezett, ha-ha-ha
Tommaso
2023. november 20. 12:15
Elég baj az hogy épp a legalkalmatlanabb maradhatott a leghosszabb ideig hivatalban. Magyarország nagyon megszivja, Szijjártó diplomáciai felkészületlenségét. Majd minden kollégáját, sőt államfőket is nyilvánosan lehülyézett már, ami a nemzetközi diplomáciában - finoman szólva is - nem illik. Az országunk - részben miatta - teljesen elszigetelődik a demokratikus világban.
Palatin
2023. november 18. 16:07
Képzeld el, hogy a DK egyik sztárja, Arató Gergely lenne a külügyminiszter. Ha a DK-s hánynék-kormány "kíválóságait" úgy elnézem, még Arató Gergö lenne egy igazi Jolly Joker. A többiek ugyanis még gügyébbek. Nézd meg ezt a polihisztort, ezt az acélos magabiztosságot, ahogy ö Shakespeare-t megszégyenítve gyüri maga alá az angol gyarmatisítók nyelvét. https://www.youtube.com/watch?v=6K3AQCIHZZE Persze Arató Gergely, ez a "csúcsdiplomata" Gyurcsány és Dobrev után mégiscsak a legelvetemültebb, de hát a DK csak a saját szennyvízéböl meríthet. Dilettáns Kóklerek, Dekalsszált Kommunisták, Debil Kufárok mind, akik Dögevö Keselyükként tépnék szét az országot. Dobrev Klára a bizonyítéka, hogy a DK nemcsak a férfi nem szégyene, hanem ma már a nök is beletaposnak a nemzetbe. Ez a bolsevik törmelék akarja átvenni az ország vezetését, hogy mégegyszer kirabolják, minthogy már megint van mit. Ezt az országot csak hazafias érzelmü emberekre szabad bízni. 56 szellemét újra kell ébresztenünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!