Régi videó bizonyítja: Tordai Csaba a balliberális oldal legbelsőbb köréhez tartozik

2023. november 20. 10:30

Karácsony közeli szövetségese, a nemrég kampányfinanszírozási botrányba keveredett jogász adta át Navracsics Tibornak 2010-ben az Igazságügyi Minisztériumot.

2023. november 20. 10:30
null

Az a Tordai Csaba is kiemelkedő szereplője volt a 2010-es kormányváltás átadás-átvételi folyamatának, akinek belvárosi ügyvédi irodájában nemrég házkutatást tartott az adóhatóság, mivel a gyanú szerint itt hamisíthatták meg a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom mikroadományairól szóló jegyzőkönyveket – írja a Magyar Nemzet egy 2010-es Mandiner-videóra hivatkozva, amelyen az látható, ahogy Navracsics Tibor leendő igazságügyi miniszter átveszi tárcáját a jelenleg DK-s EP-képviselő Molnár Csabától.

Ismert: A jogász végzettségű Tordai jelenleg Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, és a főpolgármester körül kirobbant mikroadományos botrány egyik főszereplője.

Ezt is ajánljuk a témában

Bár az eddig sem volt titok, hogy Tordai főosztályvezetői, államtitkári pozíciókat viselt a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokban, de az, hogy részt vett olyan kényes ügyekben, mint egy minisztériumi átadás-átvétel, bizonyíthatja, hogy a legbelsőbb körhöz tartozott.

Nem véletlen, hogy a 2019-ben nyertes Karácsony Gergely – a Városháza-gateban nyilvánosságra került Bajnai-hangfelvétel szerint a volt kormányfő tanácsára – kinevezte jogi főtanácsadónak az addig parkolópályán lévő ügyvédet, akinek irodájában november elején tartott házkutatást a NAV.

Az adóhatóság egyelőre annyit közölt, hogy a munkatársai „büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában”.

Ismert: a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom Egyesület számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között 506 millió forintot fizetett be készpénzben a szervezet képviselője, Perjés Gábor. A pénzek állítólag mikroadományokból származnak, ám a gyanús körülmények miatt a 99 Mozgalom számlavezető pénzintézete, az OTP feljelentést tett. A bank szerint nem kerülhettek olyan módon a leadott pénzek az adománygyűjtő ládákba, ahogyan az a jegyzőkönyvekben szerepelt.

Kapcsolódó vélemény

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. november 20. 11:40
Guszta! Ja, megsem. Tenyerbemaszó, sunyi, mint a budibáró, csak mas fajból!
teljesenertelmetlen
2023. november 20. 11:18
De jó, hogy ezek azóta sem kapták vissza ezeket a minisztériumokat! :))))))))))))))))))))))))))) Lehet, hogy azért voltak megrémülve, mert azt hitték, hogy Orbán is ugyanazt csinálja velük, mint amit ők tettek 2002-ben: 2002. október 4.: Kiderül, hogy Berkecz Mária, a Millenáris Kht. volt vezetője a koncepciós rendőrségi eljárás miatt ideg-összeroppanást kapott. A kétgyermekes családanyát egynapos fogsága alatt súlyosan megalázták, testüregi motozást alkalmazva kétszer is átvizsgálták.
Gullwing
2023. november 20. 10:50
Csalnak, lopnak, hazudna. És gyilkolnak is..... Kunbéla óta nem változtak semmit sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!