Régi videó bizonyítja: Tordai Csaba a balliberális oldal legbelsőbb köréhez tartozik

2023. november 20. 10:30

Karácsony közeli szövetségese, a nemrég kampányfinanszírozási botrányba keveredett jogász adta át Navracsics Tibornak 2010-ben az Igazságügyi Minisztériumot.

2023. november 20. 10:30
null

Az a Tordai Csaba is kiemelkedő szereplője volt a 2010-es kormányváltás átadás-átvételi folyamatának, akinek belvárosi ügyvédi irodájában nemrég házkutatást tartott az adóhatóság, mivel a gyanú szerint itt hamisíthatták meg a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom mikroadományairól szóló jegyzőkönyveket – írja a Magyar Nemzet egy 2010-es Mandiner-videóra hivatkozva, amelyen az látható, ahogy Navracsics Tibor leendő igazságügyi miniszter átveszi tárcáját a jelenleg DK-s EP-képviselő Molnár Csabától.

Ismert: A jogász végzettségű Tordai jelenleg Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, és a főpolgármester körül kirobbant mikroadományos botrány egyik főszereplője.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt lehet tudni eddig a Karácsonyék körül kialakult botrányról

A főpolgármester nem szólalt meg a bizalmasa, Tordai Csaba ügyvédi irodájában történt házkutatásról.

Bár az eddig sem volt titok, hogy Tordai főosztályvezetői, államtitkári pozíciókat viselt a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokban, de az, hogy részt vett olyan kényes ügyekben, mint egy minisztériumi átadás-átvétel, bizonyíthatja, hogy a legbelsőbb körhöz tartozott.

Nem véletlen, hogy a 2019-ben nyertes Karácsony Gergely – a Városháza-gateban nyilvánosságra került Bajnai-hangfelvétel szerint a volt kormányfő tanácsára – kinevezte jogi főtanácsadónak az addig parkolópályán lévő ügyvédet, akinek irodájában november elején tartott házkutatást a NAV.

Az adóhatóság egyelőre annyit közölt, hogy a munkatársai „büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában”.

Ismert: a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom Egyesület számlájára 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között 506 millió forintot fizetett be készpénzben a szervezet képviselője, Perjés Gábor. A pénzek állítólag mikroadományokból származnak, ám a gyanús körülmények miatt a 99 Mozgalom számlavezető pénzintézete, az OTP feljelentést tett. A bank szerint nem kerülhettek olyan módon a leadott pénzek az adománygyűjtő ládákba, ahogyan az a jegyzőkönyvekben szerepelt.

Kapcsolódó vélemény

Ezt is ajánljuk a témában

A NAV deríthet fényt Perjés Gábor eltitkolt millióira

Költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanújával jelentette fel Karácsony pénzemberét Tényi István.

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik