Orbángettó

2023. november 15. 08:01

A történet ott kezdődött, amikor az orbánpárt a vezér és sleppje pillanatnyi politikai érdekeit követve besorolt szélsőjobbos bevándorlásellenesnek.

2023. november 15. 08:01
ORBÁN Viktor
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

„Sosem azt csinálja amit mond, ellenben amit csinál, azzal megvádol mindenki mást – nagyjából így néz ki az orbáni politika veleje. Például a magyar miniszterelnök ellilult fejjel vádol mindenkit bevándorláspártisággal, éppen most mutatja be, hogyan kell egy országban párhuzamos társadalmakat és No Go zónákat kreálni. Mini Gázákat, Kabulokat, Bangladesheket.

Nevezzük majdan őket nyugodtan az egyszerűség kedvéért orbángettóknak.

A történet ott kezdődött, amikor az orbánpárt a vezér és sleppje pillanatnyi politikai érdekeit követve besorolt szélsőjobbos bevándorlásellenesnek. A magyar határon persze azóta is az jár át aki akar, viszont cirka 700 ezer magyar fiatal is távozott a haldokló nyugatra a putyinizálódó országból.

A magyar gazdaság már előtte is fuldoklott a munkaerőhiánytól. Na erre jött a briliáns ötlet, hogy ha már a vizünk is fogyóban, akkor nosza, legyünk a vízpocsékoló, olcsó bérmunkásokat foglalkoztató kínai akkumulátorgyárak országa.

A víz persze nem tétel, azt majd elveszik a néptől. A magyar fiatalok helyébe meg a kormányunk importál majd olcsó távol-keleti munkaerőt.

Persze a híveknek most el kell valahogy magyarázni, hogy »ezek« az idegenek nem »azok«. Erre kell majd most új idegenrendészeti törvény, lesz valami idegenrendészeti szuperhatóság, szuperjogosítvánnyal, amivel a vendégmunkásokat bármikor, egy gombnyomásra hazaküldjük, ha már nincs rájuk szükség. Például ha a kitántorgókat elfogja a honvágy és hazajönnek Londonból, hogy az alföldi rónaságon dolgozhassanak kínai vezényszóra.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cicologus
2023. november 16. 21:29
ezen az elmebajos fabatkán még dühöngeni sem lehet,olyan hülye
goldie-2
2023. november 16. 16:41
Mikor megy el egy mai fiatal gyári munkásnak, buszsofőrnek, stb?
urban63
2023. november 16. 12:43
Bezegromániába jelenleg 100 000 vendégmunkás van, és további 140 000 készülnek bevinni az építkezéstől a bérmunkékig, pékségek, stb. A legtöbb Nepál, Sri Lanka és India, majd Pakistan, Bangladesh, Törökország..
tetx
2023. november 16. 10:44
Na, ma mit hazudott a népszarában ez az ostoba barom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!