Nemzeti konzultáció – A külföldről érkező kampányfinanszírozás is téma lesz

2023. november 15. 13:44

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője úgy fogalmazott, „a dollárbaloldal átlépett egy olyan határt, amit nem szabadott volna”.

2023. november 15. 13:44

A külföldről érkező kampányfinanszírozás is kérdés lesz a nemzeti konzultáción – tudatta a KDNP frakciószóvivője szerdán az MTI-hez eljuttatott videójában

Nacsa Lőrinc azt mondta: évtizedekig tartó közmegegyezés volt arról, hogy egyik párt sem fogadhat el külföldi kampánytámogatást, hiszen az a magyar belügyekbe történő durva bevatkozás lenne. 

A „dollárbaloldal azonban ezt az egyezséget 2022-ben felrúgta 

– tette hozzá.

„A dollárbaloldal átlépett egy határt”

Úgy folytatta, hogy Márki-Zay Péter, a „dollárbaloldal” közös miniszterelnök-jelöltje buktatta le a teljes ellenzéket, amikor bevallotta, hogy több milliárd forintnyi dollár érkezett külföldről az ellenzéki kampányra, és nemsokkal később még az is kiderült, hogy Karácsony Gergely egyesületébe is „begurult” 500 millió forintnyi euró.

Ezt is ajánljuk a témában

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta, hogy a „dollárbaloldal” ekkor azt hazudta, hogy ez a kampánytámogatás mikroadományokból származott, csakhogy ez a hazugság megdőlt.

„Azt is sejthetjük, hogy mit kérhettek a finanszírozók cserébe, hiszen a dollárbaloldal a háború mellé állt, támogatta a migrációt és még a gyermekvédelmi törvényt is megtámadta” – fogalmazott Nacsa Lőrinc, hozzátéve, hogy a Fidesz-KDNP úgy véli, hogy ezzel a dollárbaloldal átlépett egy olyan határt, amit nem szabadott volna: a hatalomra kerülés érdekében elfogadott külföldi pénzeket és ezzel kiárusította a magyar politikai függetlenséget.

A Fidesz-KDNP éppen ezért a pártfinanszírozási rendszer szigorítása mellett van, 

de ezt akkor tudják elérni, ha minél többen állnak a „külföldi befolyásolást célzó pénzek útjába” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

„Mi magyarok most elmondhatjuk a véleményünket arról, hogy rendben van-e az, ha külföldről támogatnak politikai szervezeteket. Töltsük ki minél többen a nemzeti konzultációt, és állítsuk meg a külföldről érkező politikai befolyásolást!” – szólított fel Nacsa Lőrinc.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mreinstand-2
2023. november 20. 06:08
A diktatúra haszonélvezői, mint ez a nacsalnyik, őrjöngve követeli a ruszki mintájú ügynöktörvényt, hisz’ ő maga is csak egy diktátor kapcarongya, és ez a diktátor röhögve másolja az illiberális gyilkos putyin összes elnyomó praktikáját. Igazi hazaárulók.
irmag2
2023. november 15. 21:19
Ha esetleg nem lenne használható magyar törvényi szabályozás az elítéléshez, legyen azonnal megalkotandó!
nempolitizalok-0
2023. november 15. 17:14
"Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy az ország választásaiba való külső vagy belső beavatkozási kísérleteket elnyomnak. " Nyilvánvaló. Egyébként ilyen alapon a nemzeti konzultációban egy olyan kérdést is feltehetnek, hogy büntessük e az autólopást.
nempolitizalok-0
2023. november 15. 16:54
Itt az a gond, hogy senki nem feltételezte a libsikről és amomcsikról, hogy külföldről fogadnak el támogatást a külföldiék érdekeinek képviseletéért cserében, pedig a komcsi 1945, a libsi 1988 óta pontosan ezt csinálja. Nem nyafogni kell, hanem sürgősen megalkotni és elfogadni az ezt megakadályozó törvényeket. Nem akarom azt hallgatni nyáron, hogy a ballibsi oldal átlépett egy határt, mert azt egyértelműen már a kormány tette lehetővé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!