Ungár Péter: A kampányra kapott amerikai milliárdok „valahova eltűntek”

2023. november 03. 22:52

Az LMP-s politikus szerint az ellenzékhez érkezett több mint 4 milliárd forint külföldi támogatás részben biztos, hogy nem kampánycélra lett felhasználva, de az is elképzelhető, hogy eltűnt.

2023. november 03. 22:52
null

Súlyos állításokat fogalmazott meg Ungár Péter, az LMP társelnöke, az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában, mikor a tavalyi választáskor az ellenzékhez érkezett több milliárd forintnyi külföldi támogatás sorsáról kérdezték. 

Ungár Péter elmondta, hogy korábban semmilyen információja nem volt arról, hogy ennyi pénz érkezett volna külföldről az ellenzékhez a kampány során. Ezt követően meglehetősen erős állítást fogalmazott meg a felhasználással kapcsolatban.

Meggyőződésem, hogy ez a 4 milliárd forint nem a kampányra lett elköltve, legalábbis egy része biztosan nem

– mondta Ungár.

Szerinte ennek a ténynek az egyik bizonyítéka, hogy Márki-Zay Péter és csapata folyamatosan kérte az ellenzéki pártoktól, hogy adjanak még több pénzt a kampányhoz, mert úgy tűnt, kevés forrással rendelkeznek. 

A politikus úgy látja, ha valóban érkezett is ekkora összegű külföldi támogatás a Márki-Zay vezette ellenzékhez, annak egy része biztosan nem a kampányra lett elköltve. Ungár Péter, bár nem tartja tisztességtelennek Márki-Zayt, mégis tragédiának nevezte az egész külföldi támogatást, mivel 

nem lehet biztosan tudni, hova tűnt az a pénz

– tette hozzá az LMP-s politikus.

Rónai Egon kérdésére, hogy elképzelhető-e, hogy valaki elsikkasztotta ezt a pénzt, Ungár Péter úgy válaszolt, hogy szerinte itt valami probléma történhetett, és igen, valószínűsíti, hogy valaki rosszul használta fel a támogatást.

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2023. november 04. 17:27
Egy dolog biztos, nem tűnt el. Lenin elvtárs óta már, az elvtársak szeretnek nyugati pénzt kapni.
billysparks
2023. november 04. 12:57
Viszonylag kevés a kommunista komment. Koronaszepi! Jenci! meló van.
KBA98
2023. november 04. 12:43
Vagy a Szemlőhegyen vagy Városházán meg lesz az!
patópál
2023. november 04. 12:29
Gyuri bácsi legrosszabb befektetése :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!