Márki-Zay megint a köztévében járt: „Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt” (VIDEÓ)

2023. november 24. 09:27

Kiderült, hogy vannak olyan ügyek, amelyekben azonosulni tud az Orbán-kormánnyal.

2023. november 24. 09:27
M¡RKI-ZAY PÈter

Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt – fogalmazott az M1 aktuális csatorna 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor csütörtök esti adásában Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje, aki immár harmadik alkalommal kapott lehetőséget arra, hogy kifejtse álláspontját aktuálpolitikai kérdésekben.

A hirado.hu beszámolója szerint a házigazda emlékeztetett arra, hogy Márki-Zay Péter mozgalma a közelmúltban párttá alakult, erről is kérdezte vendégét, aki elmondta, hogy indulnak a közelgő EP-választáson és

amennyiben képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe, az Európai Néppárt keretein belül szeretnének politizálni.

A hódmezővásárhelyi polgármester közölte azt is, hogy frissen alapított pártjába eddig 600 fő jelentkezett, de csak 430 embert fogadtak be. Mint mondta, próbálják kiszűrni az árulókat, ám ez szerinte nem egyszerű feladat, mert az rendszerint utólag derül ki, ha valaki áruló.

Lánczi Tamás emlékeztette Márki-Zay Pétert, hogy sokakat nevezett már árulónak, közöttük Ungár Pétert, az LMP társelnökét. Erre a politikus úgy reagált, hogy az LMP háborúpárti politikát képvisel: megszavazta, hogy magyar katonákat küldjenek Csádba. „Békemisszióba mennek a magyarok” – szögezte le Lánczi Tamás a beszélgetésben, hangsúlyozva, hogy Csádban – Ukrajnával ellentétben – nem dúl háború.

Vannak olyan ügyek amelyekben Márki-Zay Péter is azonosulni tud az Orbán-kormánnyal

Azt kérdezte Márki-Zay Pétertől, hogy ha valaki egyetért a kormánnyal valamiben, az szerinte árulónak minősül-e. Erre a politikus úgy válaszolt, hogy

vannak olyan ügyek, amelyekben ő is azonosulni tud az Orbán-kormánnyal.

Példaként azt emelte ki, hogy hamarosan visszaválthatóak lesznek a PET-palackok. „Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt” – fogalmazott a hirado.hu szerint ellentmondásos kijelentéseket megfogalmazó Márki-Zay Péter.

A politikus azt is mondta, hogy Ungár Péter hazudott, amikor azt állította, hogy nem volt tudomása az ellenzék kampányának külföldi finanszírozásáról. Lánczi Tamás emlékeztette vendégét, hogy az LMP társelnökén kívül még számos közszereplőt, többek között Vona Gábort és a Demokratikus Koalíciót is árulással szokta vádolni. Erre Márki-Zay úgy reagált, hogy az LMP és a DK álellenzéki jelöltet indít Miskolc sikeres ellenzéki polgármestere ellen. Számára nyilvánvaló, hogy ezt a Fidesz érdekében teszik.

A külföldi kampányfinanszírozásról

Lánczi Tamás a beszélgetésben emlékeztetett arra, hogy a külföldi kampányfinanszírozással kapcsolatban is ellentmondásos nyilatkozatok sora jelent meg a sajtóban. „Milyen pénzből, mennyit, mire költöttetek... Mi a mai verzió?” – kérdezte. „Kultúraváltó kampány volt.

Kultúraváltó kampányban nincsenek jelöltek, ez párt- és választási kampányfinanszírozás”

– felelte a politikus, mire a műsorvezető azt mondta, hogy a választókkal szemben is rendkívül cinikus hozzáállás Márki-Zay érvelése.

A korábbi miniszterelnök-jelölt szerint mindaddig, amíg külföldön élő magyar állampolgárok adakozhatnak, addig nem zárult be ez a kiskapu. Arra a kérdésre, hogy mit kérnek a pénzért cserébe, Márki-Zay leszögezte: „azt, hogy váltsuk le ezt rendszert”. Azt is hozzátette, hogy ő „ezekkel az emberekkel” nem találkozott, „Korányi Dávid találkozott velük”.

(MTI)

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci-9-9
2023. november 27. 07:32
Lényegtelen, mire gondolsz, gyagyára, alkeszre, drogosra elvből nem szavazok.
P.Béla
2023. november 24. 14:06
Úgy tűnik, megint sikerült kijátszania az ápolókat és eljutott a TV stúdióba. Megint megerősítette az észbeli képességeinek szerénységéről alkotott véleményét az ország választópolgárainak többségének. Gerinctelen dörgölődése a FIDESZ-hez csak hab a tortán.
kulakman
2023. november 24. 11:55
A dícséret jól esik bárkitől, de cserébe ne várd el ,hogy mi is ezt tegyük veled veletek!
Rodolfo
2023. november 24. 11:39
Ömlik MZ/X szájából a szánalmas hazudozás és a gyerekes terelés. Egyszer azt mondja, ő bizony küldene magyar katonákat külföldre (Ukrajna), a másik pillanatban (ha az ügy úgy kívánja) nem küldene sőt, bárki aki küldene, az áruló és háborúpárti. Látszik, ennek az embernek fingja sincs mi történik körülötte, testet is ölthetne itt Recipbroki vagy Tommpika személyében, mert van annyira hülye ez is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik