Lendvai Ildikó: Van a rovásomon tételes hazugság

2023. november 16. 08:53

A baloldali politikus beszélt politikai múltjáról, motivációjáról, és azt is bevallotta, miben hazudott a szavazóknak.

2023. november 16. 08:53
null

A napokban jelenik meg a Kell még valamit mondanom – Lendvai Ildikó közügyei című interjúkötet, aminek alkalmából a Jelen készített interjút az MSZP-s politikusnővel. 

Elmondta, hogy a politikai pálya választásában nagybátyja inspirálta, aki lelkes kommunista párttag volt, majd 1956-ban Petőfi-körös. Később ismét belépett a pártba. Hozzátette, szeretett vasárnaponként vele és a nagynénjével ebédelni, mert ők mindig lelkesen megvitatták az aktuális politikai kérdéseket.

„Nagybátyám vonzóvá tette a baloldaliságot. Azt is meg lehetett tőle tanulni, hogy attól, hogy valaki baloldali, még nem feltétlenül ért egyet mindazzal, ami a baloldalon vagy a baloldal nevében történik”

 – vallotta az interjúban.

Azt is elárulta, hogy középiskolás korában Dolores Ibárruri kommunista vezető volt az ideálja, mivel „a magyar baloldal nagy alakjai közül sokan az én iskoláskoromban tiltólistán voltak, például Kéthly Annáról nemigen hallhattam akkoriban” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy kellett-e hazudnia politikusként, bevallotta:

„Szép lenne erre azt válaszolni, hogy sosem mondtam valótlant, vagy legalább azt, hogy tudatosan sosem. Alkalmanként szépítettem meg helyzetet, vagy hagytam ki a mondandómból csúfító körülményeket, ez egy politikussal megesik. De van a rovásomon tételes hazugság. A D-209-es botrány első napján úgy utasítottam vissza a parlamentben a Medgyessy Pétert érő vádakat, hogy addigra már tudtam, igaz, amit írtak róla.”

Hozzátette, amikor viszont 2002-ben azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, az nem hazugság volt, hanem hiba.

Politikai pályája csúcspontjaként egyébként a 2002-es választási győzelmet említette, mélypontnak pedig a 2008-as gazdasági válságot, majd a 2010-ben kezdődő időszakot.

Arra a kérdésre, hogy ha ma újrakezdhetné,a  politikai pályát választaná-e, azt mondta:

„Habozás nélkül. Tudom, hogy őrülten hangzik, de ha újrakezdeném, most, az országnak ebben az állapotában is így döntenék, mert mégiscsak meg kellene próbálni.”

Nyitókép: Ficsor Márton 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. március 21. 17:47
csak hazugságok vannak,botoxnyanya
basti64
2024. március 21. 17:44
Lendvai Ildikó ugyan nönek született, de azon kevés nönemü lények egyike, akiröl egy szó jut az eszembe: DÖG!
Karcsi_Charlie
2023. november 21. 21:48
Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés.Nem lesz gázáremelés. Á .. DEHOGYNEM
valerian-0
2023. november 17. 13:13
Hiába már minden ildikó, téged elvisz majd az ördög. Neked már elkészült a helyed a pokolban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!