Kiderült: Karácsony visszalépése után is folytatódtak az adománygyűjtések

2023. november 22. 15:59

Az ATV ma egyre több furcsaságra hívta fel a figyelmet.

2023. november 22. 15:59

Az olvasóink emlékezhetnek rá, hogy az OTP Bank is feljelentést tett Karácsony Gergely 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében. A mozgalom bankszámlájára 526 millió forint érkezett annak megnyitása óta a 2022-es parlamenti választás kampányában. Az OTP belső vizsgálata arra jutott, hogy az adományok alapvetően külföldön élő magyar személyektől érkeztek, és az adománygyűjtő ládákban elhelyezett bankjegyek többsége új és gyűrődésmentes volt, több esetben egymás utáni sorszámúak.

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy egyre több bizonyíték utal arra, hogy Tordai Csaba,

Karácsony Gergely jogi tanácsadója a teljes magyar baloldal legfontosabb bizalmasa.

A főpolgármester 99 Mozgalom Egyesületét érintő adománygyűjtési botrányának középpontjába kerülő jogász bizalmi szerepét mutatja, hogy a baloldali pártok jogi képviseletét rendszeresen Tordai vállalja, ráadásul a legtöbb esetben alapítványi ügyekben tűnik fel a neve. Emellett a 2022-es önkormányzati választások egyik legfontosabb feladatát a jogászra és alapítványára osztották a baloldali pártok.

Az ügyben nyomozó NAV munkatársai Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának irodájában olyan dokumentumokat foglaltak le, melyeket az adományládák felbontásakor készítettetek a jegyzőkönyvek hitelesítői – emlékeztetett mai cikkében az ATV.

A lap arról is beszámolt, hogy az első láda felbontásakor közreműködött két MSZP-s munkatárs, akik alá is írták a hitelesítő dokumentumokat.

A nyomozás során azonban az derült ki, hogy a nevük és az aláírásaik további kilenc jegyzőkönyvön is szerepel.

Az ATV megkeresésére az MSZP közölte: munkatársaikat ezzel kapcsolatban tanúként hallgatta meg a NAV, ahol elmondták:

az első jegyzőkönyvet követő további kilenc okiratot nem ők írták alá, azoknál a ládabontásoknál jelen sem voltak.

A munkatársak a vallomásukkal tehát megerősítették az okirat hamisítás gyanúját, a személyazonosságukkal történt visszaélés így a nyomozás részévé vált, ezért külön nem tettek feljelentést, tudta meg a lap. A dátum egyénként azért is különös, mivel a lap szocialista forrásból megtudta, hogy a hamis MSZP-munkatárs aláírásokkal ellátott kilenc jegyzőkönyv dátumozásából az olvasható ki, hogy az adománygyűjtés azt követően is folyhatott, hogy Karácsony már nem szerepelt Orbán Viktor lehetséges kihívójaként.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. november 23. 04:43
Karfiolházy-kara-de.fiáth bor-korcsolya szereti LEHÁNYNI A SZERETKEZŐ PARTNEREIT A BESZIPÁKOLT KÁBSZER-GŐZÖKKEL...ugyi. Ezért is kedves őnéki a karácsonyos tirpák balfasz, mer' ővéle sok ijjenféle költői performansza megesett....hajába' sok pávaseggtollal...
zakar zoltán béla
2023. november 22. 20:43
Egy cinikus, buta alak.
pompom-2
2023. november 22. 19:45
Amikor szavazni kellett a kerékpársávról én megszavaztam. Igaz, hogy 150 km-re lakom a fővárostól, de arra gondoltam hátha egyszer eljutok kerékpárral is. Bocsika :-)
KBA98
2023. november 22. 19:30
Karácsony ügyes ember! Jó börtön naplót fog írni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!