Jobbikos főpolgármester-jelölt: Karácsony Gergelyt egyszer már elütötte a villamos, elütheti újra

2023. november 22. 06:55

A Jobbik a főpolgármester teljesítményével elégedetlen budapestiek miatt döntött az önálló indulás mellett.

2023. november 22. 06:55

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője bejelentette, hogy a Jobbik saját főpolgármester-jelöltet indít Karácsony Gergely ellen. A kiválasztott jelölt Brenner Koloman, az egyik országgyűlési képviselő, aki lát esélyt a jelenlegi főpolgármester legyőzésére, ha előválasztásra kerülne sor – írta meg az Index.

Brenner Koloman szerint Karácsony Gergely nem tudta meggyőzően bemutatni, miért lenne előnyös Budapest számára, ha nem egy Fidesz vezetné a várost.

Brenner hangsúlyozza, hogy a Jobbik mindig is önálló jelöltet indított Budapesten, vagy olyan jelöltet támogatott, aki képes volt alternatívát kínálni a fővárosiaknak a két nagy politikai szekértáboron túl. Brenner szerint a Fidesz Budapest ellen folytatott politikája miatt, Karácsony Gergely pedig a teljesítményével elégedetlen budapestiek miatt döntöttek az önálló indulás mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

Brenner Koloman kiemelte, hogy Karácsony Gergelynek négy és fél éve volt arra, hogy bebizonyítsa Budapest vezetőjeként, miért jobb, ha nem Fidesz vezeti a várost, de ez nem sikerült. 

Karácsony nem tartotta meg ígéretét a közös ellenzéki média létrehozásáról, a Szabad Városok Szövetsége, az ellenzéki városokat tömörítő szövetség, pedig nem mutatott fel érdemi teljesítményt, ami egyértelműen a főpolgármester hibájának tekinthető 

– tette hozzá Brenner Koloman

Szakpolitika helyett ideológiai csatározás

Brenner Koloman szerint még a kormánnyal is könnyebben szót tud érteni, mint a szintén ellenzéki Karácsony Gergellyel.

Én ebben is egy nagyon pragmatikus hozzáállást szeretnék tanúsítani. Szerintem egy olyan polgári, konzervatív főpolgármester, mint amilyen én lennék, könnyebben szót tudna érteni Orbán Viktorral, mint az, aki a legtöbb társadalompolitikai kérdésben szélsőségesen más álláspontot képvisel.

A Jobbik főpolgármester-jelöltje szerint a fővárosiak többségének már elege van az ideológiai jellegű csatározásokból Budapesten, elősorban számukra szeretne alternatívát kínálni.

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 22. 14:02
Brenner csak egy segéd-fölpogármester-gyakornok-jelölt-helyettes-megbizott
Palatin
2023. november 22. 13:59
Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Álmodban előtted térdel, kegyeidért esengve árva néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
Palatin
2023. november 22. 13:57
Karácsonyra egész egyszerüen nincs szükség sehol a politikában. Ö egy NoGo, ahogy Gyurcsány is. Tisztítsuk meg a felhozatalt!
P_F_Juli
2023. november 22. 12:00
"Brenner Koloman szerint még a kormánnyal is könnyebben szót tud érteni, mint a szintén ellenzéki Karácsony Gergellyel." Ekkora helyezkedés a baloldalon ritkán van. Sőt egy jobbos baloldali - hát nem vicces? Ez a kaméleon még arra is képes lenne, hogy a Fideszhez dörgölőzzön annak érdekében, hogy némi támogatást szerezzen. Esélye persze Fletonál édes-kevés, de minden pénzt megér, ha bármilyen siker bezsebelhető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!