Itt a friss előrejelzés – mutatjuk, hol várható havazás

2023. november 28. 09:38

Az Északi-középhegység egyes területein akár 15-20 centiméter vastagságú hó is lehullhat.

2023. november 28. 09:38
null

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint egy ciklon csapadékrendszer érte el térségünket. Jelentésük szerint az északkeleti területeken fokozatosan csökken a havazás terjedelme, és ott is egyre több helyen vált vegyes halmazállapotú csapadékká, majd esővé a hó. Részletezik, mikor várható havazás, hol lesz hó Magyarországon, és mekkora hómennyiségre számíthatunk.

A mai napon az Időkép térképe szerint északon több centiméteres hótakaróval számolhatunk. 

Az Északi-középhegység egyes területein akár 15-20 centiméter vastagságú hó is lehullhat.

 

Kép forrása: Időkép

Ciklon csapadékrendszere érkezett fölénk, amelyből nagyobbrészt esőre készülhetünk. Északkeleten is fokozatosan zsugorodik a havazás területi kiterjedése, ott is egyre több helyen vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, fagyott eső, esetleg átmeneti ónos eső), majd eső váltja fel a havat. Legtovább a lilával jelölt területeken havazhat (Észak-Borsod, Északi-középhegység magasabb részei), arrafelé alakulhat ki nagyobb eséllyel vastagabb vizes, tapadó hóréteg

– írta reggeli időjárás-előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délután nyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, ezzel összhangban a tartós csapadék is egyre többfelé szűnik meg - estefelé ugyanakkor záporok sodródhatnak be a Dunántúl fölé. Délelőtt még főleg az Alföldön lesz élénk a délies szél, majd az északnyugatira forduló szelet estétől erős, helyenként viharos széllökések kísérik (narancssárgával jelölt terület). A hőmérséklet 0 és +9 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb

– tették hozzá.

***

Nyitókép: Creative Touch Imaging Ltd. / NurPhoto via Getty Images

 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2023. november 28. 09:41
"dasdasd-0 2023. november 28. 09:39" Ezt a gyökeret nem lehetne egy elegáns mozdulattal (a floodjával együtt) kibaszni a hóra? A fórumrombolásért másutt ez automatikusan jár. (arról nem beszélve, hogy jó propagandista módjára gondosan ügyel arra, hogy az igazság csak érintőlegesen legyen kibontva.
szintetikus
2023. november 28. 09:40
ex terminátor homokos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!