Húsz milliárd forintot csaltak ki a magyar emberektől, Ukrajnában landoltak a pénzek

2023. november 09. 14:28

A Belügyminisztérium létrehozott egy 300 fős kibernyomozói hálózatot.

2023. november 09. 14:28

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra Kormányinfót tartott, amelyen elhangzott, hogy a Belügyminisztérium létrehozott egy 300 fős kibernyomozói hálózatot, amellyel aktívan akarnak fellépni az online csalásokkal szemben.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormány ezzel a lépéssel is bizonyítja, hogy aktívan lép fel az online csalásokkal szemben”

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra. Gulyás Gergely arról beszélt, hogy folyik egy nyomozás a kiberbűnözés területén, és az eddigi adatok szerint az derült ki, hogy Ukrajnában landolt a 20 milliárd forint.

Frissítés: Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely kifejtette, hogy ukrán bankszámlákra került a pénzek jelentős része, valamint „értelmezhető nagyságrendű összeg” csak Ukrajnába vándorolt. 

Nyitókép: AFP/Ercin Erturk / Anadolu Agency

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2024. január 07. 08:10 Szerkesztve
Hogy miért nem irtják már ki az oroszok ezeket a rohadék ukrán tetveket, nem értem! Már régen csak szavannának kéne lenni Ukrajnának nevezett szartelep területén!
Frakk a macskák réme
2023. november 12. 10:53
Egyszer engem is hívtak este fél 11-kor, hogy gyanús fizetéseket tapasztaltak a számlámon. Mondom, nem én voltam. És itt nem az jött, hogy adjam meg a netbankos stb. belépési adataimat, hanem már tiltották is a kártyát. Meglepő módon ezek nem az ukránok voltak. Majd később egy fórumon futottam bele ugyanazokba az összegekbe, ugyanannál a banknál. Akkor jutott edzembe, hogy a bankban nagyon készségesen elengedték a dombornyomott kártya tiltási díját és a kérdésre, hogy tegyek-e feljelentést, élénken tiltakoztak. Valószínűleg a kártyapréselést végző alkalmazottgyűjtötte a kártyaszámokat és amikor fizettem vele, akkor elkezdték használni.
Namond
2023. november 10. 08:43
NamondVolo 2023. november 10. 00:04 Lelkes hívő Drón, Ha lekapcsolódnál a joystickről és szabadon repülve gondolkodnál..... 20 milliárd (20 000 000 000) forintot egyszerű polgároktól nem lehet összeszedni. Ez húszezer x egy millió vagy négyezer x öt millió. Kis ország vagyunk ha így történt volna, már hallottunk volna róla. Az ukránok (mint kamugelit is) célzottan kifogtak egy-két nagyhalat és ez fáj az antiNER rendszernek.
masikhozzaszolo
2023. november 09. 19:43
Én próbálok védekezni. Nincs pénzem. Nincs bankszámlám. Nincs telefonom. Nincs közüzemi szerződésem. Kiberbiztos vagyok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!