Felelősségvállalás

2023. november 14. 06:20

Vidnyánszky Attila lemondásával bebizonyította, hogy nem csupán nagy művész, hanem mindannyiunk elé példaként állítható nagy formátumú ember is.

2023. november 14. 06:20
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Az első szó az együttérzésé, ezért gyors felépülést és fájdalommentes gyógyulást kívánunk Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak, akik a Nemzeti Színházban szenvedtek előadás közben súlyos munkahelyi balesetet. Biztosak lehetnek abban, hogy nagyon sok színházszerető ember szorít most értük, és ki imával, ki aggódó gondolatok sokaságával igyekszik erőt adni nekik szenvedéseik elviselésére.

A második szó a felelősségről kell szóljon és annak vállalásáról. Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezetőjéhez méltó módon nézett szembe azzal a felelősséggel, ami vezérigazgatóként az eset miatt a vállára nehezedett, kertelés nélkül vállalta azt, és tisztségéről lemondott. Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze szerint egy ilyen helyzetben ez természetes lépés

És bár egyetértek vele, annyit azért megjegyeznék, hogy egy természetellenes korban muszáj meglátni és elismerni a természetes viselkedést, nehogy a percemberkék a felelősségvállalás totális hiányát tegyék normává. Mindennap tapasztalhatjuk politikusoktól, magas beosztású vezetőktől, hogy azt igyekeznek elhitetni, normális az, ha nem tolják helyre az általuk kizökkentett időt. 

Vidnyánszky Attila lemondásával bebizonyította, hogy nem csupán nagy művész, hanem mindannyiunk elé példaként állítható nagy formátumú ember is.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Genusnextgen
2023. november 14. 09:09
Ganajdics hősként állítaná be az ukrán migráns Vidnyánszkit, pedig csak egy átlag fidkány munkálató, aki szart a munkatársaira és a biztonságos munkakörnyezetre.
pipa89
2023. november 14. 08:48
Kedves Ottó. Igaz lenne egy része az állításának, ha ezt Vidnyánszky azonnal megtette volna. A baleset 2023.11.10-én történt, a lemondásról szóló hír 2023.11.13-án, ha jól tudom. Addig vki ült mint az a bizonyos a gazban.
lájkbajnok
2023. november 14. 08:22
Kit érdekel ez a pojáca? A sérült színészekről beszélj!
bodrigyuri
2023. november 14. 08:08
Ottó, megvan még az ifjúgárdista egyenruha?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!