Eszement kritikát kapott Orbán Viktor egy magyar újságírótól

2023. november 20. 09:47

Miközben Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb helye jelenleg a zsidó vallásúak számára, Bayer Lili a The Guardianban azt állítja, hogy a magyar kormány az antiszemita narratívát népszerűsíti a nemzeti konzultációs plakátokon.

2023. november 20. 09:47
null

„Egy újonnan bejelentett óriásplakát-kampány aggodalmakat kelt azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök ismét antiszemita jelzőket használ hazai politikai céljai érdekében" – írja a The Guardianban Bayer Lili, aki szerint erősödik a félelem Magyarországon, hogy a kormány antiszemita narratívát népszerűsít. Az újságíró nem először veszi elő az antiszemitizmus-kártyát.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szilvay Gergely

Mandiner

Idézőjel

A baloldal még mindig nem érti, hogy az antiszemitizmus-kártya többé nem működik a jobboldal ellen. Szilvay Gergely írása.

Csak a tényszerűség kedvéért: a nemzeti konzultáció plakátján Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Alex Soros, Soros György fia, a Nyílt Társadalom Alapítvány elnöke látható azzal a felirattal, hogy

Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!

Ezt is ajánljuk a témában

Az antiszemitizmussal kapcsolatos kritika azért is meghökkentő, mert a biztonság érdekében az izraeli labdarúgó-válogatott Magyarországon játszhatta Eb-selejtezős mérkőzéseit, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraeli Hitközség vezető rabbija pedig azt mondta,

Ezt is ajánljuk a témában

Soros György alapítványai – amelyeket immár főképp Alex Soros vezet – egyébként több millió dollárral támogatják az Izrael elleni erőszakra felhívó szervezeteket.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldala
 

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. november 23. 14:21
Ez a lili pakoailili szinvonalan!
catalina11
2023. november 21. 10:15
Tommaso elvtárs várom a logikus ÉRVEKET, esetleg ELLENÉRVEKET. vagy csak a fröcsögésben profi? "Tommaso az olimpiát nem Magyarország, hanem Budapest pályázta meg, mégpedig úgy, hogy a baloldali képviselők is megszavazták a közgyűlésen. Bármelyik párt indíthatott volna népszavazási kezdeményezést, még a szavazás ELŐTT. Majd a pályázat UTÁN egyszer csak előállt a francia ügynök, Fekete-Győr, hogy ne legyen olimpia. Az akció neve NOlimpia volt. És azok a balosok akik a pályázó főváros nevében megszavazták a pályázást, szembefordultak a saját szavazatukkal. Ez olyan volt, mintha a nő az esküvő után jelentené ki, hogy nem akarok a férjed lenni. Ha jól emlékszem a Rothschild tanácsadó cég vezette le, hogy összességében pozitív lenne a szaldó. A kormány semmiféle népszavazást nem tiltott be, hanem mikor látta, hogy milyen jellemtelen, hiteltelen bandával van dolga visszavonta a garanciát. Ja, és még egy apróság Tommaso: Párizs nyerte a rendezés jogát."
tetx
2023. november 20. 20:52
Ilyen amikor az ostobaság, a tudatlanság és a rosszindulat szorgalommal párosul.
catalina11
2023. november 20. 18:27
tapir32 2023. november 20. 18:22 A balliberális eszmék az Alzheimer-kórhoz hasonló módon leépítik az agyat!" inkább a jellemet, lásd Tommaso! De nem véletlen, hiszen a libsi pápa, a zsidó Soros már régen megmondta: „A tranzakciós piacgazdaságban mindenkinek a saját érdekét kell szem előtt tartania, így az erkölcs, a lelkiismeret csupán teher. Akik nem törődnek a többiekkel, sokkal jobban érvényesülnek. Korunkban az új szemlélet a sikert tartja a legfőbb célnak, és ehhez bármilyen eszközt megenged, és jogosnak tekint. Az üzletkötésen alapuló társadalomban az egyén mindenek felett áll, nem kell feltétlenül becsületesnek lennie, ez inkább hátrány."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!