Demeter Szilárd is megszólalt Vidnyánszky lemondásáról

2023. november 13. 14:46

Bízik benne, hogy Csák János miniszter nem fogadja el a lemondást.

2023. november 13. 14:46
null

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója Vidnyánszky Attila lemondása kapcsán nyilatkozott az Origónak, azt mondta: 

Felelős vezetőként ez olyan gesztus volt, ami ritka a mai világban – az, hogy vállalja a felelősséget. 

Ugyanakkor remélem, hogy a miniszter úr nem fogadja el a felajánlott lemondást, mert Vidnyánszky Attila kiváló vezetője a Nemzeti Színháznak, és a nemzeti színi életnek” – fogalmazott.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2023. november 13. 23:10
@dr-zobaak - nem tudja milyen rendezô, mert nem jár színházba Szilárd. Nettó és szégyentelen s_ggnyalás, amit csinál. Egyre macsóbbak a fideszes férfiak, buzik (elnézést a trágárságért, de magam is az vagyok, emiatt vettem a bátorságot) szóval buzik nem tudnak ilyen érett rokokó pukedliket lenyomni. És egyszerre. Nem menj Attila! Csák elvtárs, ne fogadd el. Fúj! Mintha szinkronúszók lennének. Nem ez a magyar virtus skacok. Vagy igen? Ne má’! Amúgy meg a NER zöme sosem látta Vidnyánszky rendezéseit. Nem tudom, akik itt szoktak feszülettel a kézben erkölcsökrôl fröcsögni, mit szólnának a Bánk bán rendezéséhez. Mármint Vidnyánszkyéhoz. Gertrúdnak ugyanis felnyomnak a darabban egy dildoe-t (in Hungarian: mûf_sz) aztán egy nagyon nagy dildoe-t. A Nemzetiben. Na, erre varrjál gombot Szilvay. Meg Vàgvölgyi.
Skywalker_bp
2023. november 13. 22:59
Micsoda feneketlen és gusztustalan jobbágyi s_ggnyalás ez kedves Szilárd. Többet vártunk volna egy erdélyi magyartól, akiket a mai hazánk nagy részével szemben anno nem radírozott le teljesen a török, akik a dualizmus elôtti nagyságunkkal is találkozhatott a szülôföldjén (pl: Gyulafehérvári székesegyház) és akik vélhetôleg magyar polgárok leszármazottaival is többet koccanhattak Erdélyben, mint mi, nem budapesti ôslakos, vidéken, de trianoni határokon belül felnôtt magyarok. Ez a szolgalelkûség még Ókovács Szilveszter álszent nyelvcsapásai mellett is ciki. A minisztert kéred, hogy ne fogadja el a felmondást? Szerintem tiszteld már meg annyira a lemondott direktort, hogy nem a munkáltatójának smúzolsz nyilvánosan. Inkább hallgattál volna. Kevésbé tûnnél remegô szolgának. Vagy ezzel akarod kompenzálni az orosz tankönyves (sztem bátor) megszólalást? Fekete pont.
dr-zobaak
2023. november 13. 18:30
Minden idézőjel nélkül: eddig meglehetősen bírtam Demetert. Ám egyrészt ebbe a "maradj, Atti!" kórusba beleénekelni, szvsz gáz. A fő baj pedig az, hogy Szilárd elmondta jó párszor, hogy tudja, ciki, de ő biza nem jár színházba, rühelli a műfajt. Na ehhez képest mégis honnan tudja, hogy "Vidnyánszky Attila kiváló vezetője a Nemzeti Színháznak, és a nemzeti színi életnek” , he? (Azt meg csak úgy hozzáfércelem, ha igaz, amit a baleset körülményeiről a zuhanyhíradó sugároz, akkor Vidnyánszky menthetetlen, szóval a díszes "Atti, maradj" társaság éppen a döglött lovon próbál tovaporoszkálni, amiről biztos forrásból tudni, hogy reménytelen ügy...)
freely
2023. november 13. 17:46
Természetes, hogy ebben bízik, mert lehet, hogy Ő következik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!