A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Az Európai Unió célja éppen az, hogy Magyarország a jelenleginél jobban működjön

2023. november 29. 11:42

Ezt egyébként a kormánypárt szavazói is tudják, nem véletlen, hogy még a fideszes választók körében is elsöprő az EU-tagságunk támogatottsága.

2023. november 29. 11:42
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Szánalmas dolog uniós pénzből vett eszközökkel pózolni, és közben habzó szájjal szidni az EU-t.

Miközben a kormány ismét elárasztja az ország összes utcáját az EU elleni hergeléssel, titkolják, hogy uniós pénzből osztanak laptopokat a gyerekeknek.

Végre jó célra költ a kormány! – gondolhatnánk elsőre, ha csak a kormány weboldaláról, a közmédiából, vagy Rétvári Bence, esetleg Wintermantel Zsolt fideszes politikusok profiljáról tájékozódnánk. Hiszen 140 ezer modern laptopot oszt szét hetedikes és tizedikes gyerekek között. Akinek gyanús, hogy kivételesen nem Tiborcz-féle luxusingatlan-fejlesztésre, Mészáros-féle autópályakoncesszióra megy a pénz a kormánytól, az jó helyen kapizsgál: igen, a pénz az Európai Uniótól jött!

Csakhogy ez a Fideszre szabott »közszolgálati« tájékoztatásból nem derül ki.

A Fidesz ezt szándékosan titkolja. Hiszen amíg elképzelhetetlen összegeket költenek arra, hogy minden egyes magyar ember legalább napi ötvenszer szembesüljön azzal az állítással, hogy az Európai Unió valami gonosz magyarellenes massza – az ugye mégsem lehet, hogy ez az EU magyar gyerekeket támogat laptoppal (a kormány helyett)… pedig a valóság az, hogy a XXI. században elengedhetetlen fontosságú digitális oktatásra nem a Fidesz-kormány hanem az EU költ, 200 milliárd forintnyi összeget arra a célra, hogy magyar gyerekek ingyenes laptopokat kapjanak, hogy a digitális képességeik fejlődjenek.

A probléma persze általánosabb ennél. A kormány minden erővel igyekszik úgy beállítani az EU-t, mintha az a magyarok ellensége lenne. Holott az Európai Unió célja éppen az, hogy Magyarország a jelenleginél jobban működjön.

Ezt egyébként a kormánypárt szavazói is tudják, nem véletlen, hogy még a fideszes választók körében is elsörpő az EU-tagságunk támogatottsága. Kedves kormánytagok, kedves fideszes képviselők, szánalmas dolog uniós pénzből vett eszközökkel pózolni, majd habzó szájjal szidni az EU-t. Rétvári és Wintermantel urak minden második megszólalása EU-szidás, miközben büszkén adják át az EU-s pénzből beszerzett számítógépeket a gyerekeknek.

Ez szánalmas. És ahogy a Fidesz régi szlogenje mondja: tessék választani!

Az elmúlt évtizedekben nagyjából napi 2 milliárd forint érkezett Magyarországra az EU-ból. Hogy ezt a Fidesz-kormány jelentős részben saját haverjainak kitömésére használta – itt szeretnék »gratulálni« Mészáros Lőrincnek, aki a cégeivel átlépte az ezermilliárd forintos határt, már ami a közbeszerzéseken elnyert pénzt illeti –, nem az EU hibája, hanem a Fideszé.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Cseh Katalin

Facebook

Idézőjel

A Momentum folytatni kívánja azt a kőkemény munkát Európában, amit az elmúlt 4 és fél évben végeztünk.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
italosiparos
2023. november 30. 19:06
Ha egyértelműek lennének a szabályok és nem lenne túlbonyolítva minden,mi a fasznak kellenének jogászok? Lenne egy egyszerű jogrendszer,amit be kell tartani,nevezzük mondjuk 10 PARANCSOLATnak. Nem hiszem hogy ebben olyan lenne ami bármelyik normális(nem tudom másképpen kifejezni)ember számára betarthatatlan.Nem mondom,hogy ettől bárki jó ember lesz,de hogy a tisztesség felé vezető útnak ez a szerves része,abban biztos vagyok.
Color
2023. november 30. 17:45
Magyarország célja pedig az,hogy az Únió jobban működjön!
Roadkill
2023. november 30. 13:37
vicces vagy katka, hazudsz és csúsztatsz mint a gép, meg masszívan demagóg vagy, de azért vicces
mozsi
2023. november 30. 12:29
Tudjuk, ők csak a javunkat akarják. De mi nem adjuk, ezt már 4-szer érthetően elmondtuk. Mit nem értesz, CSeh ügynök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról