Amerikai lap: Magyarország egyedüliként állt ellen a Hamász-párti zavargásoknak

2023. november 12. 18:21

Orbán Viktor ígéretéhez híven nem engedte a terrorizmust támogató rendezvények megtartását.

2023. november 12. 18:21

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is megosztotta a National Interest cikkét, amelyben a szerző arról ír hogy 

„Budapest egyike azon kevés európai nagyvárosnak, amelyről elmondható, hogy a zsidók biztonságban érezhetik ott magukat.”

A cikk szövege szerint, bár a legtöbb nyugati vezető szóban támogatásáról biztosította Izraelt, az olyan nagyvárosokban, mint Washington DC, London vagy éppen Sidney Hamász-párti tüntetések robbantak ki, és több antiszemita megmozdulás is történt.

Franciaországban például több mint ezer támadás érte a zsidókat az október 7-i Hamász-támadás óta, de Németországban is több helyen zavargások törtek ki. 

Az Európai Uniónak és a NATO-nak csupán egy tagja szállt szembe ezzel a tendenciával, mégpedig Magyarország. 

„A közép-európai országnak kiterjedt kapcsolatai vannak a zsidó néphez és Izraelhez” – írja a szerző, és hozzáteszi, a magyar miniszterelnök már a kezdetekkor bejelentette, hogy országában nem lesznek terrorista-párti tüntetések, és ez így is történt. Helyette békés, Izrael-párti demonstrációkat tartottak Budapest-szerte.

Nyitókép: Ókovács Benedek/Mandiner


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemmondom
2023. november 13. 14:04
Ebben a kéthavonta megjelenő, oda-vissza cikkeket közlő médiának annyi szerepe van reális hírekhez, mint egy külvárosi , indiai bulvárlapnak.
pipa89
2023. november 13. 09:08
Zavar van a FOS-ban! Eddig mi voltunk az antiszemitizmus bölcsője, most meg fordult a világ és beismerik, hogy mégsem! Mammon FOS-a zavaros lett :-D
rocktoberi-2
2023. november 13. 05:59
Elég hülyén nézett volna ki amúgy is az a pár arab, akit rá lehetett volna venni, hogy égesse magát az utcán. Mondjuk arra jó lett volna, hogy beazonosítsák őket és ellenőrizzék az okmányaikat.
Kiscsiga
2023. november 13. 05:42
Szerintem ez megér egy újabb jogállamisági pert
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!