Utolsó szavak

2023. október 08. 13:52

Innen nézve Izrael állam csak az első bástya, amit megtámadnak.

2023. október 08. 13:52
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Vendégszerző

Stratégiai kérdés: ha odaadod a fegyvereidet azoknak, akik meg akarnak téged támadni, továbbá beengeded az előörseit és nyitva tartod a határaidat – akkor mekkora esélyed van megnyerni a háborút?

Csak mert Európa éppen ezt csinálta. A napnál is világosabb volt, hogy az ukrajnai fegyverszállítmányok jelentős része a feketepiacon keresztül a Közel-Keleten és Afrikában köt ki.

Az is egyértelmű, hogy a bevándorló muszlimok muszlimok maradnak, nem akarják lecserélni a világnézetüket valami ködös és egyre életidegenebb „európaiságra”.

Innen nézve Izrael állam csak az első bástya, amit megtámadnak. Figyelembe véve az iráni és libanoni nyilatkozatokat, ez a háború nagyon könnyen eszkalálódhat. És nem csak az arabok-Izrael/ iszlám-szekularizált Nyugat tengelyeken. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mert most Berlinben és Marseille-ben az arabok egyhangon örülnek a zsidó állam elleni támadásnak. De a történelmi tanulságok alapján eléggé valószínűnek tűnik számomra, hogy nemsokára a síita Ali és a szunnita Ahmed egymást fogják lőni, a szegény európai Hans és Jean a kereszttűzben meg nem fogja érteni, hogy mi a bajuk egymással. Hansnak majd eszébe fog jutni, ilyent már látott, amikor kiderült a két egymást gyilkoló szomszéd törökről, hogy az egyikük kurd. És hogy abból kellett volna tanulni, de most már késő.

Ez lesz Európa halál előtti utolsó tweetje az X-en: „Ennyire nem lehetünk hülyék. Már megint.”

Nyitókép: SAID KHATIB / AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. október 09. 06:16
CsakOlvas Ok, térjünk rá vissza. Bár, most elgondolkodtam, mekkora változás kell,, hogy gyökeresen változzon a véleményem.
CsakOlvas
2023. október 08. 20:47
Pelso 20:11: az jó, kíváncsi leszek a véleményedre, ha végetért az izé. Fél évet nem adok rá, vagy pedig nagy baj lesz, akkor meg úgysem számít, ugyebár :)
Pelso j.
2023. október 08. 20:11
CsakOlvas Ó, nem. Várakozó állásponton vagyok.
connorj
2023. október 08. 20:03
https://szentkoronaradio.com/blog/2023/10/08/kina-onallo-palesztinara-van-szukseg/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!