Még nincs vége a focipálya-ügynek, a Kúria döntésében bízhatnak a ceglédi gyerekek

2023. október 26. 06:13

Pár hét múlva véget érhet a jogi vita a lakótelepi focipályákról, amit két ottlakó záratott be.

2023. október 26. 06:13
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

December 6-án tartja a Kúria azt a tárgyalást, amelyen eldőlhet, hogy a korábban bezárásra és elbontásra ítélt ceglédi focipályákra visszatérhetnek-e a sportolni vágyó gyerekek és fiatalok – tudta meg lapunk Ferenczi Norberttől, a helyi Fidesz-frakció vezetőjétől.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, sok éve tart a pereskedés, az egyik helyi lakótelepen épített sportpályákról, amelynek bezárásáért két helyi lakó indított pert.

Évekkel ezelőtt első fokon elutasították a panaszosok keresetét, azonban a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárást rendelt el. Ebben pedig már a felperesek javára döntöttek, kimondva, hogy

a pályákat tulajdonló alperes önkormányzat birtokháborítást követett el a felperesek sérelmére, és megsértette a pihenéshez és a magánlakás sérthetetlenségéhez fűződő jogukat.

Az ítéletben kötelezték az önkormányzatot a jogsértés abbahagyására, a további jogsértések tilalmára, valamint a pályák elbontására. Az új elsőfokú ítéletet pedig sokak meglepetésére a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta.

Azonban kiderült, hogy 

elnézték a zajhatárt abban a szakvéleményben, amelyre az ítéletet alapozták. 

Az önkormányzat ezek után a Kúrián támadta meg a helyiek körében közfelháborodást kiváltó döntést, amely június 30-án kelt végzésében felfüggesztette a focipályák bezárását és lebontását elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását.

Ferenczi Norbert tájékoztatása szerint az önkormányzat tárgyalás megtartását kérte a Kúriától, amely decemberben tart ülést az ügyben. A fideszes képviselő hozzátette: minden bizonnyal ezen az ülésen döntést is születik a perben.   

A fideszes képviselő ismét hangsúlyozta lapunknak, hogy ebben az ügyben a Fidesz ceglédi közgyűlési képviselőcsoportja 

lakossági aláírásgyűjtést kezdeményezett, melyhez több ezren csatlakoztak, egyetértve a gyermekek sportolási lehetőségének megőrzését célzó törekvésükkel. 

Ferenczy korábban a Mandinernek nyilatkozva érthetetlennek nevezve, hogy mindössze két ember megmagyarázhatatlan ellenszenve miatt százak életét tegyék nehézzé, s jelentős anyagi hátrányt okozzanak Ceglédnek. Augusztusban úgy nyilatkozott, hogy neki az ellen sem lenne kifogása, ha a végleges döntésig polgármester megnyitná a pályákat. 

Nyitókép: GettyImages/illusztráció
 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2023. november 25. 13:13
Menjenek a kölykök a város szélére örjöngeni.
nempolitizalok-0
2023. október 26. 14:04
Laktam rövid ideig lakótelepen, az ablak alatt itt is egy kis pálya volt. A két lakót tippem szerint nem a focizó gyerekek zavarják, ezek legkésőbb 9-re otthon vannak, hanem akik utánuk jönnek, részegen üvöltöznek és reggelig maradnak. Azok kurvára nem focizni mennek oda.
MaBaker
2023. október 26. 12:51
Ez sajnos egész Európa látlelete. Nyugger kontinens lettünk és úgy is viselkedünk. Egyre kevesebben dolgoznak, egyre kevesebb a gyerekzaj és ami régen természetes volt, az mára gyomorbajos megkeseredett otthonülő öregek fő nemezise. És ez egyre jobban meg fog látszani abközéletünkben sőt a jogalkotásunkban is. Olyan lesz Európa mint egy nagy öregek otthona. 6-kor reggeli, 8-kor takarodó, vacsora előtt beöntés és mindezt szigorú csendben.
123321
2023. október 26. 09:59
2 szarevő büdösproli...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!