Emlékszik még a bezárásra ítélt ceglédi focipályákra? Mutatjuk, hol tart az ügy!

2023. augusztus 15. 12:06

Ferenczi Norbert fideszes képviselőnek az ellen sem lenne kifogása, ha a végső bírósági döntésig megnyitnák a pályákat a gyerekek előtt.

2023. augusztus 15. 12:06
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

„A ceglédi önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a gyerekek és a sportolni vágyók visszakaphassák a bezárásra és lebontásra ítélt sportpályákat” – nyilatkozta a Mandinernek Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő, a helyi Fidesz-KDNP frakció vezetője, akitől arról kérdeztünk, hol tart a jogi vita az ügyben. 

Ahogy lapunk is beszámolt róla , sok éve tart a pereskedés 

Ezt is ajánljuk a témában

az egyik helyi lakótelep két lakója és az önkormányzat között, a pályák használata által okozott zajhatás miatt. 

Évekkel ezelőtt első fokon elutasították a panaszosok keresetét, azonban a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárást rendelt el. Ebben pedig már a felperesek javára döntöttek, kimondva, hogy a pályákat tulajdonló alperes önkormányzat birtokháborítást követett el a felperesek sérelmére, és megsértette a pihenéshez és a magánlakás sérthetetlenségéhez fűződő jogukat. 

Az ítéletben kötelezték az önkormányzatot a jogsértés abbahagyására, a további jogsértések tilalmára valamint a pályák elbontására. 

Az új első fokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla idén februárban helyben hagyta.

Az önkormányzat azonban nem hagyta annyiban a közfelháborodást kiváltó ítéletet és a Kúriához fordult, már csak azért is, mert ahogy azt a 24.hu kiderítette, elnézték a zajhatárt abban a szakvéleményben, amely alapján a bíróság döntött.  

A Kúria  június 30-án kelt végzésében pedig felfüggesztette a ceglédi focipályák bezárását és lebontását elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását. Ez ellen a döntés ellen nincs helye felülvizsgálatnak. 

Ferenczi Norbert kiemelte, hogy ebben az ügyben a Fidesz ceglédi közgyűlési képviselőcsoportja lakossági aláírásgyűjtést kezdeményezett, melyhez

több ezren csatlakoztak, egyetértve céljukkal, ami a gyermekek sportolási lehetőségének megőrzése volt.

Ahogy a képviselő rámutatott, a Kúria a végzésben kiemelte: a végrehajtás elmaradása nem okoz súlyosabb károsodást a felpereseknek, – tehát a labdázók felszámolását kérőknek – mint az alperesnek, amely a ceglédi önkormányzat, melynek a lebontás nagy anyagi költséggel járna. 

„Az ügy további fejleményeire még várnunk kell, azt azonban már most szeretném leszögezni, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a ceglédi gyermekek minél hamarabb ismét használhassák a labdázókat, s ezért minden jogi eszközt igénybe fogunk venni” – mondta Ferenci, érthetetlennek nevezve, hogy mindössze két ember megmagyarázhatatlan ellenszenve miatt százak életét tegyék nehézzé, s jelentős anyagi hátrányt okozzanak Ceglédnek.
A képviselő kérdésünkre elmondta: „neki az ellen sem lenne kifogása, ha a végleges döntésig polgármester úr megnyitná a pályákat, azonban ez nem történt meg.”

Nyitókép: Getty Images/illusztráció
 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. november 22. 11:43
Jogi vita. Na, nekem a jog nagyjából a következő: Meghalt a börtönben a 87 éves Józsi bácsi. Józsi bácsit azért csukta be a bíróság, mert kiderítette, hogy Demszky idején ő volt az az aszfaltozó munkás, aki füttyentett egyet egy arra járó nőnek. És hát ez testszégyenítés szexuális zaklatás, soha el nem évülő, szinte háborús bűn. Erős igen a gyengébb nem ellen.
Gullwing
2023. augusztus 15. 12:21
Valami vén mocskos pufajkás szardarab az aki a pályát be akarja záratni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!