Kutatás: A többség támogatná a debreceni polgármester újraválasztását

2023. október 26. 18:18

A felnőtt debreceni lakosok közel háromnegyede szerint Debrecen az utóbbi években összességében fejlődött.

2023. október 26. 18:18

Az önkormányzati választások időpontjához közeledve egyre fokozottabb figyelem irányul a helyi közügyekre, a polgármesterek és önkormányzati képviselők munkájának, városvezetői teljesítményének megítélésére. E megállapítás különösen igaz Magyarország második legnépesebb városára, Debrecenre, amely a közelmúltban többször a közbeszéd középpontjába került.

A Századvég közvélemény-kutatása megvizsgálta, hogy a politikailag aktív, felnőtt debreceni lakosság mit gondol a város fejlődéséről, valamint a regnáló polgármester, Dr. Papp László városvezetői tevékenységéről és választási esélyeiről.

Évről évre fejlődik Debrecen

Bevezetésként fontos hangsúlyozni, hogy Debrecenben az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg, és újabbak kaptak zöld utat. Egyebek mellett
• 2014-ben nagyszabású gazdaságfejlesztési program indult, amely napjainkban is folytatódik;
• újraindult a helyi panelprogram;
• befejeződött a Csokonai Színház felújítása; 
• 174,5 milliárd forintból a vasút- és víziközműhálózat fejlesztését célzó program indul; továbbá
• 112,2 milliárd forint forrásból közlekedésfejlesztési beruházás kezdődik.
 

Ezek fényében kevésbé meglepő, hogy a felmérés szerint a politikailag aktív, felnőtt debreceni lakosok közel háromnegyede (72 százaléka) úgy érzi, hogy

Debrecen az utóbbi években összességében fejlődött.

 

Ezzel összefüggésben megállapítható, hogy elégedettség övezi a település polgármesterének, Dr. Papp Lászlónak a városvezetői munkáját: a debreceni politikusról a megkérdezettek többsége (57 százaléka) pozitív véleményt formált.

 

A debreceni polgárok nem kérnek a baloldalból

Tekintettel arra, hogy a baloldali ellenzék erői az elmúlt hónapokban – a népszerűségük növelése céljából – különösen aktív politikai tevékenységet folytattak Debrecenben, a kutatás kitért a következő évben esedékes önkormányzati választásokkal kapcsolatos erőviszonyokra is.

Kijelenthető, hogy 10-ből 6 válaszadó támogatja, hogy a jelenlegi polgármester, Dr. Papp László hivatalban maradjon.

 

Ezen felül egy most vasárnap esedékes önkormányzati voksoláson a megkérdezettek 52 százaléka a regnáló városvezetőre szavazna, míg a balliberális ellenzék közös jelöltjét a válaszadók 29 százaléka támogatná szavazatával.

 

Módszertan

CATI-módszer, n=1000, politikai szempontból aktív, felnőtt debreceni lakosság körében (politikai szempontból aktív = választási részvételüket biztosra vagy valószínűre ígérők), adatfelvétel: 2023. október.

Nyitókép: Youtube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. október 26. 21:29
Clara von Dius ! Te valódi szellem vagy.
Chardonnay99
2023. október 26. 20:01
Ezért szeretné lerabolni Debrecent a baloldal, és emiatt van akkumulátorgyár-elleni tüntetés is.
jóember
2023. október 26. 19:20
Szédületes fejlődés elé néz Debrecen a jövőben, ez kétségtelen. Csak úgy szédelegnek majd az emberek a poros szennyezett levegőjű városban nyaranta a beszorult dögmelegben, meg persze télen is a szmogban. Aszma eldorádó: erre fogják cserélni a civis város szlogent. Mostmég nem, most még lehet dicsekedni, hogy így meg úgy, ezt is mi intéztük, meg azt is nekünk köszönhetitek, de úgy 4-5 év mulva kíváncs leszek hogyan fognak sunyítani a most annyira büszke városvezetők az elcseszett iparfejlesztés miatt. Úgyhogy egyáltalán nem jól vezeti a várost a polgármester, ez egy óriási történelmi hiba, ami most folyik.
Claudius1
2023. október 26. 18:41
"10-20%-nyi degenerált korcs," Ők a mikepércsi anyák is te büdösbarom faszkalap fideszjobbágy. Igyál akkusavat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik