Karácsony Gergely: Budapest nem hagyja magára Iványi Gábort

2023. október 25. 16:25

A főpolgámester szerint Budapest köztársaság.

2023. október 25. 16:25
null

A Fővárosi Közgyűlés ma elfogadta a főpolgármesternek azt a javaslatát, miszerint a budapesti önkormányzat „átveszi az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársait, kifizeti a bérüket, megbecsüli őket” – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi. Karácsony Gergely azt is hozzátette, hogy 

Budapest köztársaság.

A főpolgármester szerint „nem hagyjuk magukra a legelesettebbeket, és azokat, akik az ő megsegítésüknek szentelik életüket.

És akikről lemondott az állam, mert a kisstílűség nem viseli el a nagyszerűséget„ – fogalmazott Karácsony. 

A főpolgármester kijelentette azt is, hogy  „Budapest nem hagyja magára sem őt, sem a legszegényebb embereket”. A politikus szerint „a köztársaságpárti” kerületi polgármesterekkel közösen megtesznek mindent, hogy Iványiék folytathassák munkájukat, megkapják azt a segítséget, amit az állam csak ellehetetleníteni próbál – zárta Facebook-posztját Karácsony Gergely. 

Korábban portálunk is beszámolt róla, hogy a fővárosi önkormányzatnak havi több tízmilliós többletkiadással jár majd, ha átveszik  Oltalom Egyesület, illetve a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) hajléktalanellátó intézményeinek dolgozóit.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Oltalom Karitatív Egyesület irodáihoz februárban kivonult a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, hárommilliárd forintos költségvetési csalás vádja miatt. Az adóhatóság 2021 februárjában pedig a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyes intézményeire összesen 246 131 000 forint (ebből 90 000 000 forint késedelmi díj) büntetést szabott ki a, ami az egyes intézményeik bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelentette.

***

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gondolkodj-2
2024. március 31. 10:24
Ne hagyd magára, legyetek egy cellában!
DeGar
2023. október 27. 22:01
Azt nem értem, hogy Iványi 1000 munkavállalójának nem tűnt fel, hogy nincs tb jogosultsága, továbbá, ha fél éve nem kapnak fizetést akkor miből élnek, akkora a fizetésük, hogy fél évi ellátatlanság meg se kottyan, nem keresnek más munkát?
Sulammit
2023. október 27. 17:32
Te képmutató alattomos 1/2 10-kor még álmosan kávézgató a munkát hírből sem ismerő senkiházi! Ha annyira odavagy a tolvaj korrupt Iványiért, mostantól egy kerület parkjában, utcájában heverésző hajléktalant, azaz munkakerülőt sem akarok látni. Megértetted! A szemeteseket nem leszerelni, hanem többet és nagyobbakat kellett volna kitenned.
sagirdilsiz-2
2023. október 26. 02:35
A hajléktalanok ellátása az önkormányzatok feladata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!