NAV: Költségvetési csalás gyanúja miatt tartanak házkutatást az Oltalom Karitatív Egyesületnél

2022. február 21. 17:56

A NAV Központi Nyomozó Főosztály 2020. január 20. napján nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy, az adóigazgatási szakterülettől érkező bűnügyi tájékoztatás alapján – közölte az adóhatóság az MTI-vel hétfőn.

2022. február 21. 17:56
null

„A büntetőeljárás során okirati bizonyítási eszközök felkutatása és lefoglalása vált szükségessé, ezért a NAV nyomozói 2022. február 21-én kutatást tartanak a nyomozás során beazonosított irattárolási helyeken, azaz a 1086 Budapest, Dankó utca 9., Dankó utca 11. és Dankó utca 15.  szám alatti helyiségekben” – írta közelményében a NAV.    

Mivel a nyomozás jelenleg is folyamatban van, a NAV a büntetőeljárásról nem hozhat nyilvánosságra egyéb részleteket.

Az Oltalom egyesület is elismerte, hogy 246 milliós járuléktartozása van

„Az Oltalom Egyesület a honlapján tavaly február 22-én tett közzé egy tájékoztatást, amelyben elismerte, hogy több mint 246 millió forinttal tartozik bérfizetések járulékterhei miatt a NAV-nak. A 2021. február 22-én közzétett tájékoztatásban azt írták, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek. A NAV (meg sem várva azt, hogy az ítéletet kézhez kapjuk, vagy valamennyi jogi fórumon ügyünk végigfusson) a mai napon számlánkra terhelte azt a 246.131.000 (kétszáznegyvenhatmillió egyszázharmincegyezer – ebből 90.000.000 forint késedelmi büntetés) forintos hátralékot, mely az egyes intézményeink bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelenti”.    

Hangsúlyozzuk, hogy a tőlünk elvett pénzből nem egyházunk hitéleti tevékenységét finanszírozzuk, hanem a legszegényebbeknek adunk reményt gyógyulásra a mindennapok méltó megéléséhez vagy jövőjük építéséhez” – írták.    

Hozzátették, „amennyiben a NAV nem látja be úgy, mint a Nemzeti Közművek az ősz folyamán, hogy a gáz elzárással várnia kell és szükséges a tárgyalás útjára lépnünk, és nem ad haladékot, akkor márciusban nem tudunk bért fizetni. Mintegy ezer munkavállaló és nagyjából ennyi család veszítheti el a munkalehetőségét, megélhetését, az ellátottainkról, intézményeinkről nem is beszélve. Erre nem válasz az, hogy az állam átveszi feladatainkat. A szelektív államosítás ugyanolyan bűn, mint az általános”.

(MTI)

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coollog
2022. február 22. 17:03
Iványi azért lehet politikai tényező, mert azzá tették. Azzal, hogy megszüntették az egyházi státuszát, olyan politikai adut kapott, amilyen magától nem lett volna neki. Addig ugyanis nem volt meggyőző oka politizálni. Ha mégis megtette, ráadásul olyan ügyekben, amit a hit nem feltétlen indokolt, abban ő volt a hunyó. Így viszont fordul a helyzet. Szerintem ellene sem kellene "kiállni", ezen a kormánynak nincs mit nyerni. Mondjuk az lényeges lenne, hogy ebből az alkalmazottak mit tudtak. Mert ha fogalmuk sem volt, hogy milyen játszmába keveredtek, és nem fizetnek utánuk, az igen meredek egy paptól.
flesh ripper
2022. február 22. 07:51
Az adót be kell fizetni. Punktum!
Osztap Bender
2022. február 22. 07:42
Érdekes ez a helyzet! Bért adunk az embereinknek, de a járulékot nem fizetjük be utána. Majd az általunk rendszeresen támadott, gyalázott állam egyik szervezetétől méltányosságot kérünk, hogy a százmilliókat (mások szerint milliárdokat) ne kelljen befizetnünk. Azután meg csodálkozunk, hogy az állam belenget és jogi útra tereli az ügyet. Józan ésszel a pofátlanság felfoghatatlan, ennek ellenére teljes hangerővel szólnak a liberális sófárok. Azt az egyszerű dolgot képtelen felfogni ez az ember, hogy olyantól, akit mindenféle gazembernek elmondok napról napra, reménytelen segítséget kérni.
Most80
2022. február 22. 07:04
Addig nem vagy igazán ügyes adócsaló, amíg nem tudsz összecsődíteni háromszáz embert síppal-dudával a védelmedre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!