Harapófogóba kerültünk, ezen nincs örvendezni

2023. október 20. 10:26

Változtatni kell az unióval kapcsolatos politikáján Magyarországnak.

2023. október 20. 10:26
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index

„Nehéz helyzetbe került a magyar kormány. Lengyelországban a parlamenti választáson győzött ugyan Jaroslaw Kaczynski pártja, a Jog és Igazságosság, de kormányt valószínűleg nem fog tudni alakítani. Nagyobb az esélye erre a második helyen végzett Polgári Platform vezetőjének, Donald Tusknak, aki két kisebb párttal koalíciót alkotva számíthat a parlamenti többség támogatására. Kaczynskiék Orbán Viktor magyar miniszterelnök fontos szövetségesei voltak egészen az Ukrajna ellen elkövetett orosz agresszióig. Onnantól a viszony hűvössé vált, mivel elfogadhatatlannak tekintették a magyar kabinet megértő álláspontját a háborút kirobbantó Oroszországgal kapcsolatban. Ezzel együtt néhány konkrét kérdésben továbbra is működött a kooperáció a két ország között, például az európai bevándorlást szabályozó tervezet elutasítása, és az ukrán gabonadömpinggel szembeni fellépés ügyében.

Ezt is ajánljuk a témában

A VÁRHATÓ LENGYEL KORMÁNYVÁLTÁS AZONBAN JELENTŐS HATÁSSAL LESZ A KÖZÉP-EURÓPAI RÉGIÓRA, ÍGY HAZÁNKRA IS.

Alapvető változásokat hoz majd. Szeretnék most néhány szempontot felvetni ezzel kapcsolatban, hiszen az általános érdeklődésen túl mindannyiunkat foglalkoztat, hogy miként alakulhat a jövőnk itt, Magyarországon az elkövetkezendő időszakban.

Számtalan elemzést olvashattunk az elmúlt napokban a lengyelországi választásokról. A hazai jobboldali sajtóra leginkább a tanácstalanság és a csalódottság jellemző a történtek kapcsán. A baloldali sajtó az északi ország visszatérését ünnepli Európába. Természetesen a lengyelek eddig is Európában voltak és ott is fognak maradni, akár Donald Tusknak, akár Mateusz Morawieckinek hívják a következő miniszterelnöküket. Nekünk azt érdemes most megvizsgálni, hogy ránk milyen hatással lesz a valószínűsíthető kormányváltás.”

Nyitókép: ANDRZEJ IWANCZUK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. október 23. 07:18
Fodor Gábor összeállt az SZDSZ-el, és Gyurcsány minisztere is volt. Most is a libsik szekerét tolja.. Hiteltelen figura!
kbs-real
2023. október 21. 14:28
Nyitottan, őszinte kíváncsisággal olvastam el az írás: miben és hogyan kellene a kormánynak változtatnia "az unióval kapcsolatos politikáján". Nos, Gábor erről sajnálatosan semmi konrétat nem ír. Van egy odavetett mondata, mely szerint: a "kormánynak sürgősen, még ebben az évben meg kell állapodnia az Európai Bizottsággal a minket illető támogatásokról" - de nem hiszem, hogy ne tudná ő is, hogy ez a megállapodás nem a kormányon múlik.
Lajoss
2023. október 21. 05:54
Ugyammá…meghosszabbítjuk Bicskéig…🤮
kaszandra-2
2023. október 20. 23:50
De jól tudod, hogy mit kéne vsináljon a kormány, de azt mint máskor se, most sem tudod, hogyan? Ez volna a fő kérdés HOGYAN?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!