Figyelmeztetést adtak ki több vármegyében!

2023. október 28. 09:22

Újabb viharok csaphatnak le az országban.

2023. október 28. 09:22
null

Szombat estétől vasárnap reggelig – többnyire kevés (főleg magasszintű) felhő lehet felettünk, a Dunától keletre többfelé párássá válik a levegő, köd, rétegfelhőzet is képződik, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jelentésük szerint szombaton csapadék nem valószínű. Az északkeleti tájakon mérséklődik, ugyanakkor a Dunántúlon hajnalban megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de az északi, északkeleti hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hidegebb lehet.

Mindeközben: citromsárga figyelmeztetést adtak ki 12 vármegyére a várható heves zivatarok miatt.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat!

A továbbiakban:

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, délután nyugaton és északon lehet több felhő az égen. Kezdetben északkeleten néhol még egy-egy zápor előfordulhat. A délnyugati szelet élénk, a Dunántúlon és a középső tájakon erős lökések kísérhetik. Hajnalban több helyen pára-, ködfoltok képződhetnek, 4 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet. Délutánra 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, számottevő csapadék sehol sem várható. A délies szelet élénk, erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben 18-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden érkezhet a következő hidegfront, ami felhős időt hoz. Több helyen alakulhat ki eső, zápor, emellett zivatarok is előfordulhatnak. Az élénk, erős délies szél este fordulhat északnyugatira. A csúcshőmérséklet 17-24 fok között várható.

Szerdán a túlnyomóan napos, szeles idő mellett még elszórtan záporok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lehet. Napközben 12-18 fok közé eshet vissza hőmérséklet.

Nyitókép: OMSZ

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!