Bősz Anett bejelentette: A főváros mostantól nem fizeti a Biodóm számláit

2023. október 20. 10:27

A főpolgármester-helyettes szerint végletekig kivéreztették a fővárost.

2023. október 20. 10:27

A Fővárosi Önkormányzat mostantól nem fizeti a Biodóm számláit – árulta el a Népszavának Bősz Anett.

A kultúráért felelős főpolgármester-helyettes közölte, hogy a városvezetés eddig halogatta ezt a végső lépést, de most már nincs hová hátrálni. Kiderült, hogy a fenntartó fővárosi önkormányzatnak havi 50-53 milliót kellett költenie a Biodómra.

Bősz Anett azt is kiemelte, hogy „a fővárosi állatkert további szakmai fejlődését, ismeretterjesztést páratlan módon segítené, a fővárosiak számára különleges élményt nyújthatna az eredetileg elképzelt pompájában megnyíló Biodóm.

A végletekig kivéreztetett fővárosnak azonban nincs forrása a befejezésre és most már a beláthatatlan ideig húzódó fenntartásra sem.”

Állítása szerint a befejezés költségét az önkormányzati választások után 13-17 milliárdra becsülték, azonban a városvezető szerint ennek a többszörösére, nagyjából 60 milliárd forintra lenne szükség a létesítmény berendezéséhez, állatokkal, növényekkel való benépesítéséhez.

Fűtés nélkül nem tart ki a speciális fóliából álló, több milliárdért elkészült tetőszerkezet

Bősz Anett ugyanakkor nem tagadta, hogy a hatalmasra fújt városligeti buborék megtartásához mindenféleképpen szükség van egy minimum hőfokra. Amennyiben nem temperálják az épületet, akkor a tetőszerkezet tetején lévő,

kívülről is látható háromszögek egyszerűen összeesnek, a tető beázik.

Azt is elmondta, hogy a fóliapárnák között nincs két egyforma darab, egyetlen háromszög ára pedig 6 millió forint körül mozog. A Biodóm speciális tetőszerkezete 1505 tartószerkezeti acélrúdból és 539 szerkezeti csomópontból áll, amelyek összesen 964 háromszögletű mezőt fognak közre.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2023. október 27. 11:28
Ostoba ribanc.
Saksafar
2023. október 22. 10:41
Az elzabrált 270 mrd-ból igazán elővehetnétek a zsetont. Ha tarlós maradt volna, a Biodom már rég megnyílt volna. De Budapestnek a két lábon járó impotencia kellett. Sajnos én is fővárosi vagyok, soha nem fogom megérteni miért nem olyan főpolgit választunk, aki a budapestiekért dolgozik és nem kizárólag Orbán ellenében?
Zoltan70
2023. október 22. 09:17
Rendben, mától én sem fizetek a parkolásért, az iparűzési adót is másra fordítom, stb. Minek finanszírozzam ezeket a parazita Karácsonyékat. Azért az érdekes, hogy Montrealban nyereséges a biodóm, a budapestinél nagyságrendileg kisebb dubaji változat is tele van emberekkel, de ezek az impotens balfaszok Budapesten képtelenek üzemeltetni, pedig régiós nevezetesség lehetne. De, hát amihez egy balliberális hozzányúl az szarrá válik és ezt napi szinten bizonyítják is.
Thanos
2023. október 21. 09:06
Egy Colosseumot kellene építeni a helyére, ahol Budapest jelenlegi vezetői felléphetnének az állatkerti oroszlánok társaságában egy vitaesten. Tuti elkapkodnák a jegyeket. Bevétel is lenne, az oroszlánok is jóllaknának és a szemét is eltűnne a városházáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!