Amerikai lap: Orbán Viktornak igaza volt

2023. október 04. 13:20

A véleménycikk szerint mostanra több európai vezető is átvette a magyar miniszterelnök politikai álláspontját.

2023. október 04. 13:20

A The American Conservative oldalán megjelent véleménycikk szerzője úgy látja, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök néhány hónap alatt hősből nullára redukálódott a nemzetközi politikában.

Ennek részben az ukrán katonai sikerek elmaradása az oka.

Emellett egyre nyilvánvalóbb, hogy azoknak volt igazuk, akik hibának vélték az orosz hadsereg lebecsülését, valamint a világ egyik legkorruptabb rezsimjének támogatását egy atomhatalommal szemben. Orbán Viktor, Magyarország „bölcs és okos” miniszterelnöke mindig is elvetette Washington érveit, melyek szerint Oroszország gyenge, és Moszkva vereséget fog szenvedni.

Mostanra több európai vezető is átvette az ő politikai álláspontját.

Miért? Orbán azzal érvel, hogy a Kijev és Moszkva közötti konfliktus regionális szintű, és a konfliktus eszkalálódásának megakadályozását szorgalmazza. Ezt egyre több európai fogadja el, hiszen világossá vált, hogy Putyin nem érdekelt Ukrajna bekebelezésében. Moszkva stratégiai célja az volt és ma is az, hogy megakadályozza, hogy Ukrajna az USA és a NATO katonai erőinek felvonulási terévé váljon.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 05. 19:45
Csak Európában magányos a mi csüngőhasúnk…:)
Isten jobb keze
2023. október 05. 01:05
Bolond nandiii te aztán rendesen betudol nyalni a meleg szarig orbánnak! 😂😂 és teljesen hülyét csinálni magadból 😂😂💩
B_kanya
2023. október 04. 21:52
"RasPutin 2023. október 04. 19:42 Nem érdekes borsodi tetű hogy teszel ide linkeket csak pont nekem nem teszed meg? Miért fidesz patKánya?" Mert imádom, ahogy HÜLYE vagy és bizonygatod, hogy elolvastad és hazudod, hogy nincs link :)))
B_kanya
2023. október 04. 21:51
"5m007h 0p3ra70r 2023. október 04. 18:51 Az 1993-ban a magyar országgyülés által raifikál Ukrán-Magyar alapszerződésben egyértelműen le van fektetve, hogy Magyarország nem támaszt Ukrajnával szemben területi követeléseket." Mondjuk azóta a magyar (és egyéb) kisebbségeiket az ENSZ definíció 2. és 3. pontja alapján népirtás-szinten nyomják el. Az orosz kisebbségüknél az 1. pont is megáll. Innentől mondjuk Lengyelországgal, Szlovákiával és Romániával közösen "nemzetközi védelem" alá helyezhetünk területeket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!