Ujhelyi megbocsát Farkasházynak, aki olyan biciklit vinne a SzázSzóra, amelyiknek hiányzik az egyik kereke

2023. szeptember 04. 15:38

A humorista a minap kijelentette, nem vesz részt az EP-képviselő által gründolt találkozón, így nem tudjuk, lesz-e ott valamilyen jármű, s arra ki fog ráülni.

2023. szeptember 04. 15:38
Mesterházy Attila; Bajnai Gordon

„Farkasházy Tivadar bocsánatot kért a SzázSzó szervezőitől”írja Ujhelyi István a Facebook-oldalán hatalmas betűkkel, kék háttérrel. A kommentek között megnyugtatásul még azt is közli az európai parlamenti képviselő, hogy „Teddy bocsánatkérését barátsággal elfogadjuk”.

A Hócipő főszerkesztőjének a férje – hivatalosan ugyanis Farkasházy Tivadar felesége, Farkasházy Mimi jegyzi a lapot – egyébként meglehetősen zavaros módon magyarázkodott

Ezt is ajánljuk a témában

Ez feltűnt többeknek is, akik Ujhelyi posztjához hozzászóltak. Néhányan úriembernek nevezik, mert szerintük ritka manapság, hogy valaki elismeri a hibáját, mások azonban azt javasolják, a humoristának illene már a háttérbe vonulnia. A legfrappánsabban talán az a kommentelő fogalmazott, aki azt írta: „Azt hiszem Teddynek visszavonulót kellene fújnia. Csúcson kell abbahagyni, de arról már lekésett”.

Persze nem hagyta ki a ziccert Hont András sem, a publicista szerint „ez már kezd a népszórakoztatás legmagasabb szintjére jutni”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hont András

Facebook

Idézőjel

Ez már kezd a népszórakoztatás legmagasabb szintjére jutni.

Az egyik kommentelő emlékeztetett Farkasházy Klubrádióban elhangzott interjújára. A humorista augusztus 16-n szerepelt Bolgár György Megbeszéljük című műsorában, ahol többek között kijelentette, reméli, siker lesz Ujhelyi ötlete, mert szerinte épp ideje volt már, hogy valaki megpróbálja, de úgy véli, sokkal nehezebb most a politikus helyzete, mint az övé volt, nem véletlenül hagyta abba 2016-ban.

Azt is kifejtette, 

a mai ellenzék legnagyobb ellenfele nem az Orbán-rendszer, hanem saját maga, s amíg ebben nem tudnak rendet tenni, „megette a fene az egészet”. 

Majd arról mesélt Farkasházy, hogy időnkét bicikliket vitt a szárszói találkozóra. Így 2001-ben egy tandemet, amelyre meginvitálta az SZDSZ-es Kuncze Gábort és az egykori állampárti miniszterelnök-helyettest, Medgyessy Pétert – az MSZP-s Kovács László ugyanis átengedte neki a helyét –, a következő évben győzött is a balliberális koalíció. 2013-ben pedig két BMX-et állított a humorista a hallgatóság elé.

Addigra ugyanis már eldőlt, hogy a szocialista Mesterházy Attila lesz egy esztendő múlva a miniszterelnök-jelölt, de Farkasházy úgy vélte, Bajnai Gordonnak nagyobb lenne az esélye, így azt akarta, legalább legyenek ketten együtt. Nem hallgattak rá a baloldali politikusok, s ekkor vetették be a legendás, két irányba – nem – haladó biciklijüket, amelyikre ő és humorista kollégája, Selmeczi Tibor ült rá, egymással háttal.

Most pedig egy olyan biciklit szedne elő, amelyiknek hiányzik az egyik kereke.

A humorista azonban nemrég közölte, nem vesz részt a találkozón, azt pedig nem tudjuk, más visz-e oda arra valamilyen járművet, s ha igen, arra ki fog ráülni. Persze az utóbbi kérdés a fontosabb, mert már az Ujhelyi-Farkasházy-féle összezördülést megelőzően sem voltak túl lelkesek a balliberális politikusok, értelmiségiek, a cicaharc után pedig többek valószínűleg még kevesebb késztetést fognak érezni arra, hogy ellátogassanak a Margitszigetre.

Ujhelyi pár hónapja kilépett az MSZP-ből – a közvélekedés szerint azért, mert a pártja nem őt állította volna az EP-lista élére, bár ő ezt tagadja –, azóta az Esély közösség alapítójaként beszél magáról, ám 

talán még a legmegátalkodottabb belpolitika-fogyasztók sem tudják, mi értelme van ennek a szerveződésnek. 

Most a SzázSzó megszervezésével próbál a közélet felszínén maradni, pár nap múlva eldől, mekkora sikerrel. De ha netán össze is jön pár tucat ember, nem lehet tudni, ebből milyen politikai haszna lesz ellenzéknek és személy szerint Ujhelyinek.

Kerestük az egykori szocialista politikust, hogy minderről megkérdezzük, ám nem tudtuk elérni.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitóképünk archív: Bajnai Gordon, az Együtt - PM szövetség vezetője (b) és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke kerékpáron ül a Szárszói találkozón, Farkasházy Tivadar humorista, újságíró nyaralójának kertjében 2013. június 23-án. MTI Fotó: Nagy Lajos

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2023. szeptember 04. 19:49
Nyökögnek, erőlködnek, aztán beszarnak. Utána mindenki hazamegy.
Málaga21
2023. szeptember 04. 19:17
Szerencsétlen bajnai fején már látszik kapisgálja, hogy bohócot csináltak belőle, miközben csóri Mesterházy még abban a hitben van, hogy vele nevetnek, nem rajta.
Chekke-Faint
2023. szeptember 04. 18:05
Ezek itt, mind megromlott büdös áru, Így a kukában a helye az összesnek.
Orange79
2023. szeptember 04. 17:54
Észre kellene végre venni, hogy az "Orbán-rendszer" a hibái ellenére is működik miközben a moslék eseményhorizontja lényegében az elvakult orbanofóbiáig és a fizetett aktivizmusig/hazaárulásig terjed. A valódi mondanivaló nélküli, üres hőzöngés, hazudozás és prolihergelés erre elég. Sorozatos 2/3-os bukták és néhány parlamenti mandátum a megélhetési politikusaik között elosztogatva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!