Úgy nyúlkálnak most Borkai Zsolt hóna alá a baloldalon, mintha fizetnének nekik érte – noha korábban pont ők voltak azok, akik kivégezték

2023. szeptember 11. 19:34

A jelek szerint szó szerint semmi se drága a „függetlenségére” oly kényes balos médiának, ha épp ütni kell a Fideszt az ipari-pénzügyi központként működő Győrben.

2023. szeptember 11. 19:34
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt

Józan ésszel azt gondolhatnánk, vannak tettek, amikkel egy politikus végleg kiírja magát a közéletből. Gyurcsány Ferenc azonban precedenst teremtett; sem a hazugságra épülő kampánya, sem a határon túliak megtagadása, sem békés járókelők szemének kilövetése, sem a trükkök százai nem gátolták meg abban, hogy pártelnökként és képviselőként továbbra is része maradjon a magyar politikának. 

Ezek után mások is vérszemet kaptak; Hunvald György a börtönből szabadulva ismét (sikertelenül) megpályázta a polgármesterséget, Czeglédy Csaba a fölötte Damoklész kardjaként lebegő elítélését rendszeresen mentelmi jogok mögé bújva halogatja.

Borkai nem követett el köztörvényes bűncselekményt, tulajdonképpen városvezetőként komoly eredményeket tudott felmutatni, de erkölcsileg oly mértékben vállalhatatlan dolog derült ki róla, ami az őt támogató közösség számára túl soknak bizonyult.

Ettől még számtalan posztot betölthet, de a nép támogatására és bizalmára építő, morálisan feddhetetlen közhivatalnok aligha lehet.

Annak idején Borkai és ügye – a „remek” időzítésnek is köszönhetően – alkalmas volt a helyhatósági választások befolyásolására. Hívószóvá, elrettentő példává vált, rajta keresztül próbáltak lejáratni egy egész pártot, szavazatok sokaságát térítve el a döntő pillanatban.

Sosem tudjuk meg, vajon Karácsony Gergelyt mennyiben köszönhetjük az adriai jachtozásnak.

A Fidesz, nagyon helyesen, érdemei elismerése mellett kihátrált mögüle, dacára annak, hogy a saját választását megnyerte. Pragmatikus világunkban próbálunk úgy tenni, mintha a morális elvek nem számítanának, de emberi mivoltunkat sokkal inkább meghatározzák az erkölcseink, mint az anyagi javaink. Szájer József azonnal visszalépett, amikor lebukott. Nem a nemi irányultsága volt a probléma (az magánügy), hanem az egész körítés:

járványhelyzetben szexorgiára menni nem fér bele a megbecsült honatya (kontinensatya) szerepébe.

Nyilvánvalóan éppen úgy csőbe húzták, mint Borkait, de hát nem kell ilyesmit csinálni, s ha mégis, viselni kell a következményeit. 

A konzervatív, keresztény attitűd nem azt jelenti, hogy nem követünk el bűnt, hanem azt, hogy vannak következmények.

A baloldalon effélével nem bajlódnak. Nincsenek szilárd elvek, csak a pillanatnyi haszon. Amikor Borkain keresztül rúgni lehetett a kormányba, minden módszert felhasználtak.

Most pedig, hogy úgy tűnik, Borkai elindul a polgármesterségért, hirtelen a hóna alá nyúltak. (Emlékezhetünk, micsoda elánnal támadták, minősítgették a Jobbikot, riogattak náci összeesküvéssel és Orbán-Vona koalícióval a baloldalon, majd amikor felrémlett az esélye egy széles Fidesz-ellenes koalíciónak, hipp-hopp összefogtak velük.)

Borkai tehát kapóra jött, hogy eljátssza a második felvonást, és ezúttal megosztó szerepkörben akadályozza a Fideszt Győr megtartásában.

Kezdtek azzal, hogy júniusban a zavaróan beszédhibás Sváby András készített vele egy interjút az ATV-ben, visszaemelve a köztudatba az egykori olimpia bajnokot. Augusztusban a Telex újságírója, mit ad isten, éppen jelen van, és így tud róla tudósítani, amikor Borkai egy Nox-koncert felkonferálása közben bejelenti indulási szándékát.

Ezt is ajánljuk a témában

A Gulyás Márton-féle Partizánban szintén készül vele beszélgetés, amit ugyan Borkai letiltat, ám ez nem akadályozza meg korunk partizánját, hogy mind az öt és fél órás anyagot nyilvánosságra hozza. 

Borkai nem feltétlenül pozitív környezetben jelenik meg, de ez esetben nem is ez a lényeg. A baloldal nem akarja, hogy nyerjen, csak vegyen el annyi szavazatot a Fidesztől, ami az ellenzéki győzelemhez szükséges. 

Győr ipari-pénzügyi központ, az ország egyik legfejlettebb régiója, nagyon sok milliárd forintról van szó, amiért érdemes harcolni. Az erről szemlátomást mit sem sejtő Borkait eszközül használják (ahogy az volt a jachtos botrányakor is).

Budapest mellett kellenek még komoly, gazdag fellegvárak a baloldalnak, ahonnan egy kis pénzhez juthatnak,

ha Amerikából nem gurul elég dollár. 

Közben Pintér Bence, az ugytudjuk.hu munkatársa is bejelentette, hogy egy új civil egyesület színeiben polgármesterjelöltként elindul a 2024-es győri önkormányzati választáson.

A lólengés olimpiai bajnoka pedig majd két ló között a pad alá esik.

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. szeptember 13. 15:51
Elég ostoba volt, hogy belement a Partizán interjúba. A buzigyerek munkáját meg el kell ismerni, az egész ellenzéki oldalon ő nyújt egyedül értékelhető teljesítményt.
tizennyolcfok
2023. szeptember 13. 07:14
"Úgy nyúlkálnak most Borkai Zsolt hóna alá a baloldalon, mintha fizetnének nekik érte – noha korábban pont ők voltak azok, akik kivégezték" elképesztően silány a fideszes propaganda. ebben a fenti mondatban egyetlen szó sem igaz. konkrétan egyetlen szó sem.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 12. 07:41
Börtönriport? Az öreg, megtört elítélt nyilatkozik...
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 12. 06:55
Ferenc Ösz. 5, 6-8: És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!