Úgy érzi, lassabb a haladás Budapest belvárosában, mint korábban?

2023. szeptember 12. 15:30

Jól érzi. Itt vannak az adatok!

2023. szeptember 12. 15:30

Hétfőn a reggeli csúcsidőben 18, kedden 16 százalékkal volt lassabb a forgalom Budapest belvárosában, mint az ilyenkor megszokott – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt, a kormánypártok fővárosi frakcióvezetője.

A fideszes politikus arra is felhívta a figyelmet, sem a hétfői, sem a keddi forgalmi adatokat nem befolyásolta különös esemény, időjárási körülmény, úgy véli

ez Karácsony Gergely baloldali főpolgármester elhibázott, átgondolatlan közlekedéspolitikájának az eredménye”.

Mint írta, 10 kilométert két és fél perccel több időbe került megtenni a gépjárműveknek, ennyivel többet araszoltak a vezetők – ez pedig meglátszik a légszennyezettségi adatokon is.

Wintermantel reagálva az elmúlt időszak közlekedéspolitikai vitáira úgy fogalmazott Facebook-oldalán, a budapestiek jogos igénye, hogy eljussanak úti céljaikhoz, „ehhez mindenki a saját, egyéni élethelyzetéhez képest hozza meg a döntését, hogy milyen módon”.

A főváros elsődleges érdeke – folytatta –, hogy a közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztésével az egyéni autósokat ösztönözzük a közösségi közlekedés minél többször és minél nagyobb arányú használatára.

Az úgynevezett modal split – a városi forgalom értékelésének kiemelkedő jellemzője a forgalomnak a különböző közlekedési módok közötti megoszlása – alapján a közösségi közlekedést választók aránya Budapesten belül 43 százalék, az épp felülvizsgálat alatt lévő mobilitási terv adatai alapján.

Wintermantel hangsúlyozta, hogy az ezáltal felszabaduló közterületeket lehet szépen, fokozatosan, szakmai sztenderdek mentén megtervezve, széles társadalmi támogatottsággal átszervezni, más közlekedési módok irányába.

Csakhogy,

ami most zajlik, veszélyezteti azt a közös célt, hogy valóban egy jól működő, tiszta levegőjű, közlekedésre alkalmas Budapestet csináljunk!”

– tette hozzá a frakcióvezető.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 13. 17:20
Zsolti még nem heverte ki az újpesti fiaskót…:)
johannluipigus
2023. szeptember 12. 20:17
Ez igaz, nagyon nehéz a fővárosban balfasz Gelikének köszönhetően közlekedni.
survivor
2023. szeptember 12. 17:08
Apropó szarás ! A kor jelképe: a BLAHA TÉRI SZAROS-LEHÁNYT alu falu WC, a bezárhatatlan... KariGerri főműve.
survivor
2023. szeptember 12. 17:06
Zsolakomarom A hazug geci a Fletó ? Vagy a buta geci a MZP ? Melyik a kettőből, tót geci ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!