Szellemi mélyponton van a baloldal

2023. szeptember 27. 14:55

Gelencsér Ferenc pedig saját bevallása szerint is elb*szta a felszólalását.

2023. szeptember 27. 14:55
GELENCSÉR Ferenc
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Orbán Viktor miniszterelnök hétfői, napirend előtti felszólalásával elindult a Parlament őszi ülésszaka. A kormányfő – ahogyan azt már megszokhattuk tőle – felvázolta az előttünk álló időszak legfontosabb, legkonfliktusosabb ügyeit és hosszú távú kitekintést is adott az ország stratégiai céljairól és érdekeiről.

Orbán Viktor arról beszélt felszólalásában, hogy ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek majd fel a követeléseikkel, hazánk ugyanakkor nem akar visszatérni oda, ahol egyszer már volt: a Gyurcsány-korszakba.

A kormányfő geopolitikai összefüggéseiben, a magyar érdekek szempontjából beszélt az orosz-ukrán háborúról, a migrációról és a gazdasági helyzetről is és azt az ambíciózus célt tűzte ki, hogy az ország a következő években ismét jelentős gazdasági növekedést érjen el. A miniszterelnök beszédére közvetlenül reagáltak a parlamenti pártok frakcióvezetői, így a stratégiai összefüggéseket felvázoló megszólalás után még kontrasztosabbnak hatott a baloldali pártok vezetőinek semmitmondó és tartalmatlan ömlengése.

Voltak köztük olyanok, akik a figyelem farvizén úszva magukat próbálták reklámozni, mint Gyurcsány Ferenc, aki a Dobrev-kormány szükségességéről beszélt, vagy a Mi Hazánk elnökhelyettese, Dúró Dóra, aki egy világkormány veszélyét vizionálta. Az MSZP, vagy a Jobbik vezetőjének hozzászólására már a következő perceben sem emlékezett senki, a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc pedig saját bevallása szerint is elb*szta a felszólalását. És valóban, a magát az ellenzék vezető erejének képzelő párt első embere olyan összefüggéstelen és tartalmatlan beszédet mondott, hogy arra Orbán Viktor sem tudott érdemben reagálni.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Pilhál György

Magyar Nemzet

Idézőjel

A magas fordulaton pörgő ember munkásságát szemlélve kimondhatjuk, nem a rengeteg eszéért tették meg Momentum-elnöknek.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. szeptember 28. 11:26
Előkapják a régi csodafegyvert, Clara Dobrevet, akit még Maki is levert.
Tara Verde
2023. szeptember 27. 22:34
Hát igen, nagyon nehéz úgy beszélni, hogy nincs semmi érdemi mondanivaló. Az ember szinte megsajnálja ezeket.... de az is hiba volna, így jutott hatalomra a miniszterelnöki vitát végigbénázó Megyó, megszánta a nép.
zakar zoltán béla
2023. szeptember 27. 21:11
SöpreDéK
P_F_Juli
2023. szeptember 27. 17:17
"...ha az ember (vagy egy párt) folyamatosan kapja valahonnan a muníciót, az előbb-utóbb tunyaságot és szellemi kiüresedést okoz. ...mára már akkor sem lennének képesek önálló gondolatok megfogalmazására, ha igényük lenne rá." Tű pontos mentális kép. Addig, amíg egy Fegyőr, Gelencsér, Pankotai képzeli magát szellemi vezérnek, addig Fleto végiggyalogol rajtuk, és onthatja magából a komcsi szennyet. Nem minden jó úgy, ahogy van, de ezt a nulla képességet látva, az Isten mentsen meg bennünket tőlük. El tudja-e valaki képzelni, hogy egy nemzetközi színtéren milyen megalázó lenne, ha ilyen kretének képviselnék a hazánkat? A szitkozódáson kívül semmi értelmes nem tud kipottyanni felülről, olyan, mintha minden szavuk alulról esett volna ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!