Gelencsér igazságbeszéde

2023. szeptember 27. 10:56

A magas fordulaton pörgő ember munkásságát szemlélve kimondhatjuk, nem a rengeteg eszéért tették meg Momentum-elnöknek.

2023. szeptember 27. 10:56
GELENCSÉR Ferenc
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Ha valaki azt mondja, hogy Gelencsér Ferencből hiányzik a politikusi véna, nem tudnék vitatkozni vele. A magas fordulaton pörgő ember munkásságát szemlélve kimondhatjuk, nem a rengeteg eszéért tették meg Momentum-elnöknek. Bár az is lehet, hogy gyér volt a kínálat. Magam akkor figyeltem fel az agilis ifjúra, amikor a katatörvény ellen háborgó randalírozók élére állt, akik az ő buzdítására foglalták el a Margit hidat.

»A civilek nehezen szervezik meg magukat – magyarázta utóbb szerényen –, logisztikai nehézségeik vannak, nincsen hálózatuk, mi ebben tudunk segíteni.«

Minap, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján a kormányfő beszéde után is nagyot ment a magát államférfiként definiáló Gelencsér, amikor szólásra emelkedett (a korábban javasolt kapálás helyett). Logopédusért kiáltó, elhadart mondókájából mindössze annyit lehetett kihámozni, hogy az ő pártja emberközpontú gazdaságot szeretne, klímabiztonságot és persze európai elköteleződést.

Szózatát azzal zárta, szerinte az elektromos autót nem csak az akkumulátor hajtja, vagyis semmi szükség magyarországi akkumulátorgyártásra. Majd mindjárt értékelte is a beszédét, olyan »pankotaililisen«:

»Ezt elb…sztam!«

Orbán Viktor a válaszában kifejtette, szeretett volna Gelencsér Ferenc felszólalására reagálni, ám a rétor hozzászólása reménytelen küzdelem volt az értelemmel, így nem tud mit kezdeni vele, ellenben szurkol neki. (A kommentelők között volt, aki igazságbeszédnek nevezte Gelencsér megjegyzését. Más az államférfi slendrián őrzőit hibáztatta az őket kijátszó trágár ápolt miatt.)
Tartok tőle, a Gelencsér-show folytatódik.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Az újabb súlyos beégés után legyen alaptétel: nem a diktatúrával vádolt kormány hibája az ellenzék sorozatos kudarca!

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2023. szeptember 29. 03:54
Miképpen Fekete-Győrben, ugyanúgy Gelencsérben is rossz lóra tettek mindazok, akik ebben a kívül - belül szaros Mai Kocsmában efféle, a feladathoz felnöni soha nem tudó, hátul gombolós hülye gyerekeket futtatnak felforgatásra.
Teréz Pitykéz
2023. szeptember 28. 00:13
gyurcsánynak nem volt ideje karákogni, olyan gyorsan kimondta a 2. feri, hogy elba.zta..
Box Hill
2023. szeptember 27. 17:51
Márki-Zay Mark II.
sciohyper
2023. szeptember 27. 13:54
A "nagy előd" sem volt sokkal jobb... nemtudomka kalandjai: https://youtu.be/xySqqeXhIbQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!