a szalmonella alapos hőkezelés után eltűnik a termékekből,
egy dologra viszont nagyon jól rávilágít az eset. A magyar élelmiszerek Európa legszigorúbb élelmiszer-biztonsági ellenőrzésén esnek át, ráadásul a külföldi országokból behozott árukkal ellentétben a szállítási folyamat is lényegesen rövidebb, ami nemcsak a termékek minőségét, hanem az áruk frissességét is garantálja.
A Nébih bízik abban, hogy „egyszeri esetről van szó, a kiskereskedelmi láncok pedig a jövőben az alacsony beszerzési árú, kétes minőségű külföldi termékek helyett a megbízható magyar beszállítói kapcsolataikra hagyatkozva, biztonságos hazai árukkal töltik fel a polcaikat.”
Nyitókép: Az MCS Vágóhíd Zrt. sertésvágóhídja Mohácson 2019. november 5-én.MTI/Sóki Tamás