Sem az emlős állatok, sem az emberek nem halnak ki extrém forgatókönyv esetén sem

2023. szeptember 04. 06:26

Van-e agenda klíma téren?

2023. szeptember 04. 06:26
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Szóval van-e agenda klíma téren? Nos, a Facebook az előző posztomból leszedett egy infografikát a globális hőmérséklet elmúlt 500 millió évéről, az alábbi «probléma» miatt. Annyi az volt állítás, hogy a az emlősök és a főemlősök kifejlődése 10, de akár 14 fokkal melegebb globális átlaghőmérséklet idején történt. (Ez egyébként nem azt jelenti, hogy az egyenlítőnél 50 fok van, hanem azt, hogy a sarkok sokkal melegebbek, és lakhatók, még az Antarktisz is.)

De még az emberi evolúció eleje is 4-5 fokkal melegebb globális hőmérséklet mellett ment végbe...

Semmi tagadása nem volt annak, hogy van klímaváltozás, hogy jórészt az emberi tevékenység okozza, és hogy nagy probléma, és hogy kezelni kell. Csak annyit állítok, nem halnak ki sem az emlősök, sem az emberek még egy ilyen extrém forgatókönyv esetén sem – bár az nem kérdés, hogy óriási katasztrófa és nagy kihalási hullám lenne, de nem teljes kihalás.”

Fotó: Mátrai Dávid

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2023. szeptember 04. 22:08
Így van, naggyon felelőtlen. Hallgatnia kellene az újliberális cenzúráról, mert az nem létezik, mert nem létezhet. Nincs. Ő meg közzéteszi, hogy van... felelőtlen marha.
de France
2023. szeptember 04. 14:24
Demkó Attila írása nagyon felelőtlen. Nem először tapasztalom ezt nála.
de France
2023. szeptember 04. 14:21
2 °C-on túl a mezőgazdaság összeroppan, a szárazságok egymást követik, a szélsőséges meteorológiai jelenségek gyakrabban és extrémebbek lesznek, az eco rendszerek elpusztulnak, élőlények ezrei halnak ki, mert eljutnak alkalmazkodási képességük végső határához, Minél nagyobb a felmelegedés, az alkalmazkodás egyre nehezebb.A jéghegyek elolvadnak, a tenger szintje felemelkedik. Utoljára 2 millió évvel ezelőtt volt ilyen magas a globális hőmérséklet. Emlékeztetőül a Homo sapiens 300 000 éve tűnt fel. Egy olyan világban ahol a hőmérséklet 2 fokkal magasabb lesz egész egyszerűen egy ismeretlen világba lépünk be, ahol nem tudni pontosan mi vár ránk. Nem én mondom ezt, hanem a tudósok. Nincs klíma hiszti. Tűz van, és az emberek félrefordítják fejüket. Ez van, sajnos.
diodoro3
2023. szeptember 04. 11:06
És mi van akkor, ha a globális felmelegedés jó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!